Trupa Foals a dezvăluit o nouă piesă de pe albumul „What went down“: „Mountain at my gates“

Revenirea viscerală a celor de la Foals cu “What Went Down” le-a adus deja titlurile de “Hottest Record in the World”, “Tune of the Week” şi “Track of the Day” din partea Radio 1 şi peste 1 milion de vizualizări pe YouTube. Pe 28 august vor lansa şi mult anticipatul album cu acelaşi nume. Foals au anuntat deja şi noul single extras de pe disc: “Mountain At My Gates”.

foals mountain at my gates

Produsă de James Ford (Arctic Monkeys, Florence şi The Machine), piesa “Mountain at my gates” este construită pe o fundaţie de groove şi art rock care au caracterizat alte imnuri din trecut ale trupei precum “My Number” şi “Miami”.

“Am înregistrat riff-ul de la începutul piesei pe telefon în urmă cu mult timp”, a explicat vocalistul şi chitaristul Yannis Philippakis într-un interviu acordat publicaţiei NME. “La început am avut un sentiment ciudat, dar se diminua pe măsura ce lucrăm la piesă. Imaginea central – “I see a mountain at my gates” provine din dorinţă mea de a vedea ce urmează din punct de vedere al versurilor atunci când lipseşte o idee pre-stabilită. În mod normal, eu scriu într-un stil vorace în cărţi şi jurnale, apoi culeg de acolo câteva idei pentru piese noi. În schimb, această piesă s-a născut în mod instant într-o cameră”.

Întregul album a fost înregistrat în studiourile La Fabrique localizate într-un sat din sudul Franţei în care Van Gogh a fost spitalizat după incidentul în care şi-a tăiat urechea.

“What Went Down” este un album care se luptă cu întrebări ce provin dintr-o lume situată departe de zgomotele blânde ale muzicii pop omogenizate: stabilitatea şi perisabilul, viaţa şi moartea, singurătatea, vulnerabilitatea, intimitatea, pasiuna, furia, umanitata – subiecte “grele” care necesită efort din partea oamenilor care creează muzica, dar şi din partea celor care o ascultă. Din punct de vedere al sunetului, este un album care pendulează între agresivitatea primară şi vulnerabilitatea dezgolită.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here