miercuri, iulie 24, 2024
AcasăRECOMANDARICântecele noastre preferate despre poker

Cântecele noastre preferate despre poker

Muzica face parte din viață6 noastră – ne încântă, ne susține, ne ridică moralul, ne ajută să trecem prin diverse încercări și etape, ne este refugiu într-un mod sau altul. Un element important în viața noastră, dar de cele mai multe ori vorbim despre modul în care anumite melodii reflectă starea noastră, emoțiile pe care le traversăm atunci. În alte ocazii, unele cântece ajută la crearea unei atmosfere care să ajute la crearea unei atmosfere care să fie mai potrivită pentru ceea ce căutăm.

Fără să pară deloc surprinzător, să știi că există și posibilitatea de a crea un playlist cu melodiile care să te ajute la jocurile de poker. Bine, nu neapărat să te ajute, cât să-ți “vorbească” mai mult despre jocul acesta de cărți și să te introducă mai bine în ambianța acestuia, indiferent că este vorba despre o înfruntare cu prietenii sau despre un joc făcut în intimitatea casei, când ești doar tu. Sigur, poate că asocierea muzicii cu un joc de cazino ar putea părea ușor ciudată, dar te asigurăm că suntem cât se poate de bine intenționați – ca și cum am căuta propuneri de ponturi pariuri fotbal . O să includem în această listă făcută de noi, câteva recomandări, alese subiectiv, dar care sperăm să te inspire și pe tine. Să știi că discutăm, până la urmă, despre cele mai cunoscute melodii despre poker din istoria muzicii, nu neapărat de ceva care vrem să facem noi acum cunoscut!

Ace of Spades – Motorhead

Cu o puternică încărcătură de emoții, melodia celor de la Motorhead , o trupă de heavy metal și pe care cel mai probabil o vei recunoaște de la primele acorduri, dacă dai un search pe YouTube. Plus că ți se conferă și o doză uriașă de energie, că vorbim aici despre o melodie extrem de antrenant – se cântă la chitară de ți se trezesc cele mai nebune porniri cu adrenalină!

Poate că este ceva mai complicat să prinzi versurile, dacă nu ești chiar familiarizat cu melodia, dar dacă o să le cauți o să prinzi trimiteri la jocul de poker, precum „pushing up the ante”, „double up or quit, double stake or split”, „a dead man’s hand,”

Desperado – The Eagles

O melodie cu o vechime considerabilă, hit-ul Desperado al celor de la The Eagles a fost lansat în anul 1973, ceea ce înseamnă că are deja jumătate de secol – și cel mai important, iată că a rezistat testului timpului! Scrisă de Don Henley și Glen Frey, această piesă povestește despre tragedia unui singuratic închis și are un ritm foarte lent, cu note dramatice și triste.

Balada a rămas în memoria colectivă pentru referințele la jocul de poker, dar este mai mult despre frica unui bărbat care se teme de singurătate și de posibilitatea de a muri izolat. Probabil că cel mai evocatoare versuri ale melodiei sunt „don’t you draw the queen of diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able” și „the queen of hearts îs always your best bet.”

Huck’s Tune – Bob Dylan

În 2007 se lansa drama americană Lucky You, regizată de Curtis Hanson, cu Eric Bana și Drew Barrymore în rolurile principale. Filmul redă povestea unui jucător de poker care, după ce se îndrăgostește, își dă seama că lucrurile sunt mai complicate în dragoste decât la jocurile de noroc. Provocarea este să se găsească un echilibru în viața și în cariera sa de jucător, când ar putea ajunge să îl înfrunte în cadrul unui turneu de poker, chiar pe tatăl său, cu care are probleme nerezolvate.

Bun, și acum că știi despre film, îți spunem că una dintre cele mai frumoase melodii de poker este Huck’s Tune, cântată de Bob Dylan și care poartă numele personajului principal, un bărbat dispus să piardă totul, doar pentru a ajunge la masa unde se află cei mai buni dintre cei buni. Vorbim aici despre o melodie romantică, cu note fermecătoare, care o să-ți placă indiferent că joci poker sau nu. „From my toes to my head, you knock me dead” spun versurile care povestesc despre dragoste.

The Stranger Song – Leonard Cohen

Cântărețul de folk, Leonard Cohen, nu este nici el străin de jocurile de noroc, astfel că a compus și el o piesă dedicată pokerului. The Stranger Song face parte din albumul său de debut, unde redă pe note muzicale și prin versuri dedicate diverse perspective despre jocurile de noroc. Melodia în discuție este una care încearcă să prezinte jocul de poker ca un stil de viață, din perspectiva unui individ care înțelege viața de noapte, serile petrecute în cazinouri, printre numeroase aventuri în care se mai strecoară și povești de dragoste.

Versurile lasă mai multe valențe de interpretat și au fost scrise în 1967, inspirația fiind filmul din 1955, mai exact The Man with the Golden Arm, totul fiind redat din perspectiva unei femei prinse într-o idilă cu un individ care nu este dispus să își asume un angajament – „watching for the card that is so high and wild, he’ll never need to deal another.”

Concluzie

Tema articolului, cu melodii care redau pasiunea pentru poker sau care doar povestesc despre acest joc de noroc, se mai poate completa și cu alte titluri: On The Nickel de Tom Waits, The Jack de la AC/DC, Deuces Are Wild cântată de formația Aerosmith, Diamond Jack de la Wishbone Ash, Kenny Rogers de la The Gambler, Little Queen of Spades de Robert Johnson, dar și cunoscutul Poker Face al lui Lady Gaga, Luck be a Lady de Frank Sinatra sau Viva Las Vegas de Elvis Presley.

Astea credem că sunt câteva dintre cele mai relevante. Dar ce încercăm să spunem este că ai putea foarte bine să faci propria listă, doar cu acele melodii care te bucură pe tine și nimic nu ar fi greșit!

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.