Despre mituri și adevăruri, in muzica și pariuri

Fie ca este vorba despre un zvon provocat pentru atentie sau de o exagerare în urma unor evenimente banale, ori o compilatie de dovezi bazate pe coincidente, teoriile ale conspiratiei și miturile au fost și vor fi prezente în rândul oamenilor. Multe dintre zvonurile controversate ajung să fie de tot râsul, dar sunt și unele ce te fac să te gândești de două ori înainte să le dai crezare sau să le treci cu vederea.

În majoritatea domeniilor, cum ar fi sport, muzică, filme, pariuri sportive etc există astfel de mituri ce stau la baza unor păreri dezvoltate de anumiți oameni. Unele mituri pot fi catalogate ca fiind adevărate, altele cu siguranță pot fi dezmințite.

Rock’n roll a fost tot timpul „muzica diavolului”

De exemplu, în lumea muzicii există foarte multe mituri, unele mai amuzante ca altele, dar cu greu pot fi demontate pentru că unele datează de zeci de ani. Se spune că muzica rock’n roll a fost tot timpul „muzica diavolului”.

Mitul a fost inițiat de toți cei ce sunt împotriva acestui gen muzical. Cu toate acestea, unii spun ca mitul ar fi adevărat atunci cand asculti melodiile pe backward, iar mesajele satanice sunt clare. Și în prezent unii oameni sunt împotriva acestui gen muzical, dar și împotriva oamenilor care-l iubesc. Încă mai sunt oameni care spun că aud mesaje codate în versurile pieselor rock’n roll. Prin intermediul muzicii pot fi transmise mesaje, stări, dar se poate merge până la nivelul în care sunt transmise mesaje satanice? Până la urmă e mit sau realitate?

Cei ce iubesc muzica metal sunt murdari, poartă haine dezgustătoare și sunt violenți

Sunt și mituri ce stau în spatele unor dispute mai ample. Se spune că cei ce iubesc muzica metal sunt murdari, poartă haine dezgustătoare și coafuri sfidătoare. Metalistii aranjează atrocități și pogromuri în spectacolele lor. Este un mit fals. Este adevărat că sunt oameni cu un stil de viață mai diferit, dar nu înseamnă că sunt mai violenți, mai răi sau neglijenți.

Keith Richards a prizat din cenușa tatălui său

Keith Richards este recunoscut ca fiind chitaristul ritmic al celebrei trupe The Rolling Stones. Se știe că a avut o viață tumultoasă, plină de vicii. De-a lungul vieții a consumat cantități impresionante de alcool, dar a consumat și substanțe interzise. Un mit spune că a prizat cenușa tatălui său. Un mit pe jumătate adevărat, gest recunoscut chiar de artist. Însă nu e vorba de toată cenușa, ci de o mică cantitate ce a căzut pe o masă în urma unei ceremonii în care cenușa tatălui a fost depusă în jurul unui stejar. Richards a raportat inițial incidentul presei în 2007 și l-a reiterat în autobiografia sa trei ani mai târziu. Datorită validității sale, este cea mai ciudată poveste din jurul vieții sale legendare.

Există numeroase mituri muzicale, de la artiști, la genuri muzicale și la moduri în care sunt compuse melodiile. Unele mituri sunt de marketing, altele sunt denigratoare, fiind emise de cei ce sunt împotriva respectivelor genuri muzicale sau împotriva unor artiști, dar sunt și mituri amuzante, unele chiar stupide.

Unii spun că Roy Orbison a fost orb, Paul McCartney a murit și a fost înlocuit, 2pac și-a înscenat moartea, Marilyn Manson și-a îndepărtat chirurgical coastele de jos, Lady Gaga este hermafrodită, Beyonce și-a simulat sarcina… și lista poate continua.

Mituri și adevăruri despre pariuri sportive

Dacă ne uităm spre industria pariurilor sportive, observăm că atitudinea față de această industrie s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani, mai ales de când acest domeniu este supus unor reglementări foarte stricte și de când portofoliul de produse s-a diversificat foarte mult, incluzând și pariuri live.

Cu toate acestea, cei care încă nu cunosc foarte bine lumea pariurilor sportive sunt tentați să dea crezare unor mituri despre această formă de divertisment. Hai să vedem care sunt cele mai comune idei vehiculate despre pariuri sportive și dacă ele chiar reflectă adevărul:

  • Doar oamenii slabi dezvoltă dependență

Este un mit. Adevărul este că nu putem prezice cine va dezvolta dependență de pariuri sportive și cine nu. Nimeni nu este invincibil și nu contează cât de inteligent și citit ești ca să te refugiezi într-o activitate care îți aduce plăcere, cum ar fi consumul de băuturi alcoolice, fumatul sau altele. Este important să determini dacă ai acel timp de personalitate vulnerabilă la dependențe de diverse tipuri și dacă ești suficient de disciplinat pentru a-ți impune limite și a le respecta.

  • Este ușor să începi

Adevărat. Pentru a începe să pariezi, este suficient să aloci un buget acestei activități, să alegi un sport pe care să pariezi, să te înscrii pe un site de încredere și să înveți cele mai importante concepte din domeniu. Ușurința cu care poți pătrunde în lumea pariurilor sportive, pe de altă parte, nu îți garantează și câștiguri imediate.

  • Casa mereu câștigă

Adevărat. Milioane de oameni din întreaga lume pariază pe diverse sporturi. Majoritatea pierd, ceea ce înseamnă că operatorii au de câștigat – este, până la urmă, o afacere.

Cu toate acestea, de ce continuă oamenii să parieze? Răspunsul este simplu – pentru că este distractiv. Pentru a avea o atitudine sănătoasă față de pariuri sportive și jocuri de noroc, îți recomandăm următoarea abordare: consideră pariurile ca pe un tip de divertisment pentru care plătești un bilet cu scopul de a-ți asigura accesul. Este ca și cum ai plăti ca să vezi un film la cinema sau ca să intri la ștrand. Din momentul în care ai plătit biletul sau ai pariat, banii sunt pierduți, dar distracția este asigurată.

Diferența dintre jocuri de noroc și alte distracții este că în cazul acestora și al pariurilor, există o șansă ca tu să câștigi o sumă de bani. Însă nu te baza pe acest fapt și nu îl transforma în motivația ta principală pentru a paria, aplicând astfel principii de joc responsabil.

  • Pariurile sportive pot fi profitabile

Adevărat. Oricine poate câștiga o sumă de bani la pariuri sportive, dacă a ales pariul potrivit și predicția lui se dovedește adevărată. Unii pariori obțin profit și nu există niciun obstacol care să te împiedice să obții aceleași rezultate.

  • Pariurile sportive sunt influențate doar de noroc

Este un mit. Într-adevăr, alte jocuri de noroc precum loteria sau păcănelele sunt influențate total sau în mare măsură doar de noroc. Pariurile sportive nu intră în aceeași categorie. Sigur, norocul are o anumită influență, dar una limitată. Deciziile pe care le iei sunt cele care determină câștigul sau pierderea, iar ele se bazează pe cunoașterea tehnicilor și strategiilor de pariere și pe accesul la informații despre evenimentul pe al cărui rezultat pariezi.

Ce alte preconcepții despre muzica sau pariuri sportive cunoști?

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here