Bruno Rex – corpora-artistul care și-a urmat visul, interviu exclusiv pentru TraiesteMuzica.ro

Povestește-ne de noua ta piesa “In your head”. Cum a decurs întregul proces creativ?

Povestea piesei s-a născut dintr-o discuție despre oamenii grăbiți să atingă viitorul. Eram cu prietenii mei și am început să vorbim despre subiecte simple, ajungând în cele din urma să discutam despre muzică și despre versuri. Nu a fost o sesiune obișnuită de scriere a unui piese. Am vorbit ore întregi despre oamenii care pleacă departe de cei dragi și care se rup de tot ce înseamnă cultura în care au crescut, care uită să își asculte inima și care nu au timp să trăiască în prezent din cauza grijilor. De aici a plecat ideea principală a piesei.

De unde ți-ai luat inspirația pentru această piesa?

Îmi place să scriu piese care pot ajuta oamenii în vremurile grele. În ziua de azi, există prea multe voci, opinii, sfaturi. Majoritatea sunt „transmise” fără a înțelege, de fapt, seminificația acestora. Această melodie ne amintește că avem deja toate răspunsurile de care avem nevoie în noi înșine și nimeni nu știe mai bine ce este cel mai bun pentru noi decât… noi!

Spune-ne câte ceva despre tine.

Am lucrat mai mult de un deceniu în lumea finanțelor, într-un program fix de la 9:00-18:00. Demisia am simțit-o ca pe o cădere în gol. A fost o alegere destul de dificilă. Până să demisionez, eram blocat în gândurile mele despre ceea ce ar trebui să fac cu viață mea, cum ar trebui să fie. Ulterior, am ajuns la concluzia că sănătatea mintală este o problemă a generației noastre, o generație care e din ce în ce mai stresată. Muzica, prima mea iubire, a fost singura mea poartă spre vindecare și spre realitate.

Cu ce artist ți-ar placea să colaborezi?

În general, lucrez cu artiști cărora le place să exploreze și să își lase emoțiile să depășească melodia. Mi-ar face plăcere să colaborez cu Lagy Gaga. Prefer vocea femeilor puternice care pot amplifica afirmațiile îndrăznețe.

Care e prima piesă pe care o asculți când te trezești?

De obicei ascult demo-urile pe care le primesc, pentru diferiți artiști. Pe toate le percep ca pe “surprizele dimineții”. În această dimineață, am asculat un demo al unui cântec pe care l-am scris pentru un artist mexican.

Cum ai perceput perioada pandemiei? A fost benefică această perioadă pentru tine?

Ei bine, a durat ceva timp pentru a înțelege cu adevărat ce se întâmplă. Statul acasă l-am văzut ca pe o oportunitate de a petrece mai mult timp cu familia mea, mai ales după mulți ani petrecuți pe drumuri. A fost o perioadă benefică pentru că m-a ajutat să conștientizez că pot face lucrurile în moduri foarte diferite, dar în același timp, la fel de bine.

Cum te-ai reinventat în această perioadă?

Mi-am dat șansa de a face în cele din urmă lucrurile pe care le-am amânat. Am creat și am ascultat muzică, ulterior împărtășind-o cu cei din jurul meu.

Care sunt planurile tale de viitor?

Voi continua să lucrez și să creez muzică, să clarific viziunea proiectului meu de artist. Sper că în curând voi putea călători din nou. Mi-e dor de sesiunile muzicale alături de casa mea de discuri, Roton Music. De asemenea, abia aștept să mă întorc în cluburi și să mă distrez. A trecut ceva timp de la ultimul spectacol și mi-e foarte dor să dansez cu muzică tare.

Spune-mi 3 lucruri despre tine, lucruri pe care ascultătorii tăi încă nu le știu.

În primul rând, susțin curajul de a nu te lăsa bătut. Uneori este mai ușor să ne descurajăm după un eșec și să ne judecăm prea aspru. Însă, trebuie să avem curajul de a ne urma propriul ritm și de a ne bucura de “plimbare”. În al doilea rand, îmi place să mă conectez cu oamenii, împărtășind idei și învățând unul de la celălalt. Al treilea lucru ar fi că pot mânca o mulțime de mâncare picantă!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here