duminică, iulie 21, 2024
AcasăSPECIALCum a fost la prima editie a festivalului MASSIF din Poiana Brasov

Cum a fost la prima editie a festivalului MASSIF din Poiana Brasov

Prima ediție a festivalului Massif a adunat peste 38.000 de iubitori ai muzicii, distracției și muntelui, în cele 3 zile de show-uri și concerte live din Poiana Brașov. Peste 100 de artiști români și internaționali au animat atmosfera la cele 3 scene de la baza pârtiei și la cele 3 apres-ski-uri partenere: Nuba BeMassif Chalet, Yager BeMassif Chalet și Kupa BeMassif. În cele 3 zile de festival, participanții s-au bucurat de o diversitate de genuri muzicale: de la muzică electronică, folclor experimental, rap, trap, disco, rock sau pop.

PRIMA ZI DE FESTIVAL

Prima zi a festivalului Massif a fost trăită cu bucurie de cei peste 11.000 de participanți veniți din toată țara pentru a trăi o experiență memorabilă alături de prieteni și de artiștii preferați.

Cei care au ajuns în Poiana Brașov s-au bucurat din plin de atmosfera de festival, iar scenele amplasate în perimetrul evenimentului au oferit participanților un mix de genuri muzicale.

Unul dintre cele mai așteptati DJ de pe mainstage a fost Dimitri Vegas, artistul care ocupă locul 3 în clasamentul celor mai buni 100 de DJ-i ai lumii. Un „crowd control” dus la nivelul următor, așa poate fi descris DJ set-ul lui Dimitri Vegas la prima ediție a festivalului Massif.

„Am o bucurie imensă de fiecare dată când vin în România, pentru că de fiecare dată experiența e diferită. De această dată sunt în Poiana Brașov alături de MATTN, soția mea. Se întâmplă destul de rar să avem această posibilitate de a fi amândoi pe aceeași scenă a unui festival. Am avut și un moment live împreună pe mainstage-ul primei ediții a festivalului Massif”,  a declarat Dimitri Vegas.

Fanii lui Dimitri Vegas s-au bucurat de această conexiune intensă cu DJ-ul lor preferat. Artistul trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Anouk Matton aka MATTN, o poveste care a ajuns și pe scena principală a festivalului Massif.

Delia, Grasu XXL și Ștefania au cântat live pe scena principală a festivalului Massif, iar fanii i-au acompaniat pe melodiile preferate.

Scenele G.O.A.T. (Greatest Of All Time) și Retro Fantesia au fost pline de iubitori ai celor mai mari hituri din istoria muzicii, de mixuri noi și inedite, de la pop, rock, hip-hop, trap, muzică electronică și folclor autentic. Lupii lui Calancea și Surorile Oșoianu au umplut scena G.O.A.T. și au încins atmosfera cu un spectacol live de neuitat.

Petreceri marca Massif au fost și la cele 3 apres-ski-uri Nuba BeMassif Chalet, Yager BeMassif Chalet și Kupa BeMassif.

A DOUA ZI DE FESTIVAL

Cea de-a doua azi a festivalului Massif a fost memorabilă și pentru artiștii prezenți pe scenele festivalului, dar și pentru fanii care au trăit cu intensitate fiecare live sau DJ set. Peste 15.000 de participanți din toată țara au pășit în lumea Massif, la baza pârtiei Bradu și la cele 3 apres-ski-uri partenere.

Pentru INNA, experiența Massif a fost o premieră: a fost pentru prima dată când a avut o apariție live pe timpul zilei. Fanii artistei au dansat la fiecare hit, atmosfera a fost atât de frumoasă încât INNA a inclus în show-ul ei o piesă cerută de miile de fani aflați la mainstage.

INNA @ BeMassif >>>#INNA #massiffestival2023 #bemassif #poianabrasov #traiestemuzica

Posted by TraiesteMuzica.Ro on Saturday, March 4, 2023

Un alt artist român care a generat euforie maximă în rândul fanilor Massif a fost Killa Fonic. Toata lumea aflată la mainstage a cântat fiecare vers al fiecărei piese din show-ul live al unuia dintre cei mai apreciați artiști de trap din România.

Duo-ul Kadebostany a completat lista artiștilor live din cea de-a doua zi a festivalului Massif, cu un show impecabil, în care fanii au regăsit succesele celor doi artiști elvețieni, dar și piese noi. Un festival amplasat la baza unei pârtii a fost și pentru ei o premieră de care s-au bucurat de la începutul până la finalul show-ului live.

Atmosfera de la mainstage a trecut la nivelul următor odată cu DJ set-ul olandezului Quintino, unul dintre headlinerii internaționali din line up-ul primei ediții Massif. Un maestru al stilului big room house, Quintino a activat miile de oameni din fața scenei principale, care au dansat alături de DJ-ul olandez pe toată durata set-ului.

Cei doi membri ai proiectului Dirty Nano au avut o invitată surpriză. Giulia a urcat pe mainstage și a interpetat live cea mai nouă colaborare cu Dirty Nano, „Fumez Amintiri”.

Pe scena G.O.A.T. am avut parte de un super-show marca Damian Draghici & Brothers, multi festivalieri exprimandu-si parerea ca ar fi fost mai bine ca reprezentatia sa aiba loc pe scena principala, la fel ca la editia din 2022 a festivalului Untold.

Damian Draghici & Brothers @ BeMassif >>>#DamianDraghici #massiffestival2023 #bemassif #poianabrasov #traiestemuzica

Posted by TraiesteMuzica.Ro on Saturday, March 4, 2023

Alex Super Beats, HVNDS, Adrian Șaguna b2b Mike Kross au completat line-up-ul de la mainstage.

A TREIA ZI DE FESTIVAL

În ultima zi a festivalului Massif s-au distrat peste 12.000 de oameni. Unul dintre cei mai creativi DJ-i și producători din lume, danezul MORTEN, a creat o atmosferă de poveste la mainstage.

Prima mea experiență a fost în vara anului trecut la UNTOLD. A fost atât de bine încât am revenit cu mare entuziasm acum. E ceva cu oamenii de aici, trăiesc intens bucuria muzicii, iar acest lucru este extraordinar pentru fiecare artist”, a declarat danezul.

DJ-ul și producătorul Topic a reușit să le ofere fanilor aflați la scena principală o atmosferă perfectă de festival cu DJ set-ul său în care a combinat succesele cu care a ajuns în topurile din întreaga lume cu noile sale proiecte muzicale.

Fanii genului trap au avut motive de entuziasm și în ultima zi a festivalului Massif, primul mare eveniment organizat într-o stațiune montană din Centrul și Estul Europei. Deliric experimentează și interacționează cu fanii la fiecare live, așa s-a întâmplat și la Massif, când mii de oameni au cântat alături de el. Un alt artist așteptat de fanii festivalului Massif a fost Oscar, care a reușit să creeze o atmosferă plină de energie la mainstage. Ian, DJ Dark & Mentol, Bad & Boujee și Sambo au completat line-up-ul scenei principale.

Și în ultima zi a festivalului, scenele G.O.A.T (Greatest Of All Time) și Retro Fantesia au fost locul preferat al amatorilor de disco, pop și folclor experimental.

Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor au reușit, prin muzica lor, să aducă la scena G.O.A.T. public din generații diferite, dar cu aceeași pasiune pentru folclorul experimental. Toata lumea a cântat de la prima până la ultima piesă, iar cortul a fost plin.

CONCLUZII

Dimitri Vegas, MORTEN, Topic, Quintino, MATTN, Kadebostany, Delia, Inna, Grasu XXL, Ștefania, Dirty Nano, Pascal Junior, Killa Fonic, Azteca, Ian, Oscar se numără printre artiștii care au urcat pe scena principală Massif în cele 3 zile de festival. Pe toată perioada evenimentului, între 3 și 5 martie, peste 38.000 de oameni s-au bucurat de muzica și energia celor peste 100 artiști români și internaționali, care au urcat pe cele 6 scene Massif.

Fanii s-au distrat și la cele 3 apres-ski-uri partenere festivalului: Nuba BeMassif Chalet, Yager BeMassif Chalet și Kupa BeMassif, unde au pus muzică DJ-i străini și români.

Pentru trei zile consecutive, scenele G.O.A.T. (Greatest Of All Time) și Retro Fantesia au fost locul preferat al amatorilor de pop, disco, R&B, folclor experimental, trap, garage.

Am discutat cu mai multi participanti la festival, am luat pulsul evenimentelor si putem evidentia niste idei si pareri care s-au regasit in mare masura in impresiile festivalierilor si in analiza la rece de dupa eveniment:

  • organizarea a fost foarte buna, locatia permitand un control strict al accesului (numar mare de echipaje de politie, jandarmi, filtre pe drum si in statiune etc), obiectivul principal al forțelor de ordine (de prevenire a incidentelor și asigurare a condițiilor de siguranță) fiind atins
  • variantele de transport puse la dispozitie de autoritatile locale au fost eficiente si au facut fata fluxului de oameni care au venit la festival din Brasov si din statiunile din proximitate
  • diversitatea artistilor care au urcat pe scenele Massif au facut festivalul atractiv pentru publicul de toate varstele, in special pentru cel tanar, adolescent (prin artistii de trap si DJ internationali); o varietate mai mare de artisti va fi cu siguranta bine venita pentru editiile viitoare ale festivalului
  • politica de pret pentru bilete a fost un motiv de nemultumire pentru cei care si-au achizitionat bilete in avans deoarece in ultimele doua saptamani premergatoare evenimentului au fost promotii de bilete 2 la pret de 1
  • cel putin unul dintre artistii care au fost alocati scenei din cort (G.O.A.T.) se putea regasi pe scena principala, atat show-ul cat si reactia publicului fiind un argument in acest sens
  • festivalierii care au urmarit inca de la inceput de an line-up-ul anuntat si-au exprimat dezamagirea pentru faptul ca BUG Mafia (unul dintre headlinerii anuntati initial, in ianuarie) nu au mai urcat pe scena; de asemenea, nici DJ-ul Nicky Romero, cel mai asteptat artist al zilei de duminica nu a mai ajuns la Massif

Festivalul Massif este  un eveniment care s-a desfăsurat într-o stațiune montană, o premieră pentru Centrul și Estul Europei.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.