Despre “Forêt Noire”, un proiect fresh de muzica electronica si arta

Forêt Noire este un proiect muzical nou, de natură electronică, în care sunt dezvoltate sub genuri trip-hop, future rnb, alături de artiști interpreți aflati la inceput de drum. Producătorul muzical al proiectului este iRonic Distors, regizor al mai multor producții video în piața din România (videoclipuri muzicale & advertising).

 

Underskin este primul single, lansat pe 16 martie, în care Lizuca Bîgu, studentă la facultatea de limbi, interpretează vocal cântecul. Această piesă este inspirată dintr-o poveste reală – tratează starea unei femei de de după o despărțire în urma căreia nu i-a mai rămas decât organul inimii partenerului care a părăsit lumea fizică.

Videoclipul este o metaforă despre inversarea inimii între cei doi foști, durerile ei și traversarea spirituală a timpului în pădurea în care se află casa lor. Piesa a beneficiat și de 3 remixuri din partea lui Silent Strike, Sonophone și a băieților de la NEON.

Circular Birds, al doilea single proaspăt lansat îi are ca protagoniști pe Lizuca Bîgu, iRonic Distors, The Turcu (chitarist), Malvina Ișfan (make-up artist) și Nicole care va fi și interpreta următorului cântec ce va fi lansat in scurt timp. Piesa a avut un start de producție ușor atipic. Fiecare artist a primit piesa într-o variantă draft, alături de concept. Toți cei 5 au scris, compus și înregistrat separat, fără să știe ce a creat celălalt.
Videoclipul a fost creat din peste 180 de fotografii pe film. Odată cu finalizarea videoclipului au ascultat și varianta finală, puzzle-uită și masterizată. A fost o experiență pentru toți având în vedere că nu știau nici ce vor auzi, nici ce vor vedea în final. Pe foretnoiremusic.com găsiți arhiva foto cu toate fotografiile folosite în videoclip.
Următoarea lansare va fi No Time – un material maxi single cu diverse interpretări ale piesei originale. Piesa originală va avea la rândul ei două părți distincte (audio și video) în care proza franceză și versificația în limba engleză vor sta pe deasupra tobelor grele de trip-hop.

“Încercăm să creăm un hub muzical în care să ne lăsăm creativitatea muzicală să facă ce vrea în locul nostru.”, declara artistii de la Forêt Noire.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here