Eurovision 2022 – despre performantele wrs si Zdob si Zdub, sau ce au facut BINE artistii romani

Nici nu s-a incheiat bine editia din 2022 a concursului muzical Eurovision ca au aparut controversele. De la suspiciune la frauda, de la mesaje politice la descalificari, se pare ca cu aceste experiente mai putin pozitive vom ramane dupa finala desfasurata pe 14 mai la Sala Pala Olimpico din Torino, Italia.

In total au participat 40 de tari, din care 25 s-au calificat in finala, iar Ucraina a câștigat cu piesa “Stefania” interpretată de trupa Kalush Orchestra. Lasand la o parte plusul de incarcatura emotionala dat de contextul actual, cu Ucraina avand rol de tara invadata si de victima, nu exista argument pentru a redirectiona voturi inspre o tara in defavoarea alteia atat de flagrant. Pe de alta parte se stie ca Eurovision este un eveniment mult politizat.

Rewatch #Eurovision 2022 in 100 seconds! 🇺🇦🏆 #ESC2022 #Eurovision2022

Posted by Eurovision Song Contest on Monday, May 16, 2022

Despre artistii romani prezenti la Eurovision 2022 putem trage niste concluzii si evidentia faptele cu cat mai multa obiectivitate si din fericire, exista si lucruri pozitive.

Trupa Zdob si Zdub si Fratii Advahov au cucerit publicul din Europa si topurile mondiale cu melodia “Trenuletul”

Zdob si Zdub & Fratii Advahov au printre cele mai virale melodii care a participat la Eurovision Song Contest 2022, fiind piesa cel mai sus clasata in topul Spotify 50 Global dintre toate tarile participante (ocupa pozitia a 6-a).

Piesa “Trenuletul” ocupa primele locuri in topurile Spotify Viral din 26 tari, fiind pe primul loc in Italia, Olanda, Suedia, Belgia, pe 2 in Norvegia, Lituania, pe locul 3 in Danemarca, Cehia, Letonia, dar si in top 10 in tari precum Marea Britanie, Spania, Elvetia, Austria, Irlanda, Finlanda, Portugalia, Ucraina, Estonia, Islanda etc. In Romania, piesa ocupa locul 30 in topul Spotify.

Pe Apple Music, piesa “Trenuletul” ocupa pozitii fruntase in tari precum Moldova, Romania, Islanda si multe altele. De asemenea, piesa se regaseste in topurile cu cele mai descarcate melodii din Germania, Italia, Elvetia, Suedia, Belgia, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Irlanda, Finlanda, Moldova si multe altele.

Zdob si Zdub este la a treia prezenta la Eurovision, bifand de fiecare data clasari bune (locul 7 in 2022, locul 12 in 2011, locul 6 in 2005).

wrs aduce România înapoi în Finala Eurovision Song Contest după 4 ani

wrs, reprezentantul României de anul acesta în cadrul Concursului Eurovisiong Song Contest, a reușit performanța de a aduce România înpoi în Finală după 4 ani de absență. Cu un total de 118 puncte, România s-a calificat de pe pozitia a noua în Finala de sâmbătă seară.

În cadrul celei de-a doua semifinale au luat parte 18 țări, printre care și România. Dacă inițial România era cotată printre ultimele trei țări ca șansă de calificare, în timpului show-ului, situația s-a schimbat radical. Reacția sălii și susținerea din online a oamenilor vis-a-vis de prestația lui wrs a fost uimitoare, motiv pentru care calificarea României a reprezentat surpriza acestui sezon.

Llamame”, piesa cu care wrs a făcut un adevărat spectacol pe scena din Pala Alpitour, a obținut în finala de sâmbătă un total de 65 de puncte, clasându-se pe poziția a 18-a. Cele două prestații ale lui wrs au reușit să adune peste 3 milioane de views pe YouTube, perfomance-ul din finală fiind în acest moment pe primele locuri în YouTube Trending România si YouTube Trending Spania. Piesa se află în Top 200 Shazam în toate tările din Europa, cât și pe Spotify, Apple Music și Deezer.

Pe lângă cei 10.000 de oameni din sală ce au cântat la unison piesa cu wrs în timpul prestației, Mika, unul dintre cei trei prezentatori ai show-ului de anul acesta, a dansat și s-a distrat cot la cot cu delegația României în timpul performance-ului de la Eurovision 2022.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here