miercuri, iulie 24, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Alexandra Uşurelu: „Piesele mele vorbesc despre sentimente, nu despre întâmplări. Cânt...

EXCLUSIV Alexandra Uşurelu: „Piesele mele vorbesc despre sentimente, nu despre întâmplări. Cânt despre oameni, nu despre lucruri“

Alexandra Uşurelu, una dintre cele mai bine vândute artiste independente din ROmânia, pleacă în două turnee în paralel, în perioada 14 ianuarie – 29 februarie.

alexandra usurelu interviu turneu concert

Pe lângă cele două turnee, artista va susţine, pe 18 ianuarie, şi un spectacol grandios pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Înainte de a porni la drum, Alexandra Uşurelu ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit despre concertul de la Bucureşti, despre turnee şi despre piesele şi videoclipurile ei.

trăieştemuzica.ro: Peste câteva zile vei susţine concertul „Pur“ la Teatrul Naţional din Bucureşti. Cum ai ales acest nume pentru spectacol?

Alexandra Uşurelu: „Pur“ este o sumă de stări. Însemnă emoția, căldura și fericirea în starea lor pură. Emoția dată de instrumentele celor 19 muzicieni de pe scenă, căldura publicului meu și fericirea mea de a putea dărui toate acestea împreună cu invitații mei speciali.

Concertul este unul simfonic. De ce ai ales acest tip de show şi de ce ai ales să lucrezi cu Muse Orchestra?

Eu colaborez de ceva timp cu cvartetul de corzi Muse Quartet, am avut multe concerte împreună anul ce tocmai a trecut, urmează să pornim și într-un turneu împreună, imediat după concertul de la Teatrul Național.

Muse Orchestra este varianta extinsă a cvartetului, la care am adaugat si alți muzicieni cu care noi am mai colaborat. Am ales această variantă cu orchestră pentru scena Teatrului Național pentru că spectacolul simfonic pe care l-am susținut în 2014 a fost foarte apreciat de public, a fost un succes.

Voi încerca să fac un obicei din a susține măcar o dată în fiecare an, un concert cu producție și conținut muzical de anvergură, iar acest format cu orchestră aș vrea să îl pot susține și în țară, în a doua parte a lui 2016.

Alături de tine vor mai urca pe scenă Mircea Vintilă, Blue Noise și Dan Byron. De ce i-ai ales pe ei?

Blue Noise sunt un grup vocal a cappella de muzicieni extraordinari, un laborator de voci curate, cu un timbru special și mi s-au părut foarte potriviți pentru ceea ce facem noi.

Noi și Dan Byron avem un prieten comun, un artist cu care am împărțit fiecare scena și care știu că se va bucura de dincolo de nori să ne audă cântând împreună pentru el.

Apoi, „Ceva se întâmplă cu noi“ nu putea fi cântată tocmai fără domnul Mircea Vintilă în Sala Mare a Teatrului Național.

Ai lansat foarte multe melodii care au ca temă principală viaţa de cuplu. Care sunt cele mai importante subiecte pe care îşi place să le abordezi în piesele tale?

Cântecele mele vorbesc despre sentimente, în general, nu despre întâmplări. Îmi place să cânt despre oameni, nu despre lucruri.

Ai colaborat până acum cu artişti precum Mircea Vintilă şi Cornel Ilie. Alături de cine ai vrea să mai cânţi?

Toate colaborările de până acum s-au întâmplat pur și simplu. Nu am planificat nimic. Sper să am inspirația să îmi aleg colaborări la fel de potrivite și de-acum înainte.

Am observat că unele dintre clipurile tale sunt filmate în afara ţării. Cum au fost experienţele de acolo?

Avem câțiva prieteni în afara țării, pe care am vrut să-i vizităm și, pentru că oriunde mergem nu putem „lăsa“ muzica acasă, înainte de a ajunge la ei am făcut un research, ne-am documentat despre locuri, cultura locurilor… Bobby, soțul și producătorul meu, a scris cântecele, am luat cu noi un om care a filmat și, la fața locului, cu ajutorul prietenilor stabiliți acolo, am extins mica echipă cu câțiva localnici care au fost foarte implicați. Prin urmare, au ieșit niște clipuri de care noi suntem foarte încântați.

Pleci în două turnee în paralel. Cum aşa?

Avem o țară foarte frumoasă, populată de oameni extraordinari, cel puțin eu așa i-am întâlnit la concertele mele. Prin aceste două turnee vreau să ajung la cât mai mulți dintre ei, tocmai de aceea ne vom putea întâlni în turneul „Povestești și călătorești la Cărturești“ în toate librăriile Cărturești din țară, acolo va fi mai mult o întâlnire ca-ntre prieteni, unde publicul ne va putea asculta timp de 30 minute în formulă de voce și pian, vom povesti, iar la final vom avea o sesiune de autografe. Apoi, la câteva zile distanță, ne vom putea reîntâlni într-o formulă extinsă, de 8 muzicieni, în turneul „Pur“, unde voi avea o producție specială, cu band și Muse Quartet.

Ce surprize le mai pregăteşti fanilor pentru acest an?

Cel de-al doilea album!

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.