EXCLUSIV Bere Gratis: „Lucrăm tot timpul la piese noi, dacă există inspiraţie“

În această toamnă, trupa Bere Gratis le-a făcut o surpriză fanilor şi a venit cu o nouă colaborare, „Până sus la cer“, melodie interpretată alături de Mellina.

interviu exclusiv bere gratis piese noi

Piesa, care este însoţită de un videoclip inedit, a strâns aproape un milion de vizualizări pe YouTube, la aproximaitv o lună de la lansare.

Recent, băieţii de la Bere Gratis ne-au acordat un scurt interviu în cadrul căruia ne-au vorbit despre melodia şi clipul „Până sus la cer“, dar şi despre planurile lor pentru acest sfârşit de an.

traiestemuzica.ro: Aţi lansat la începutul lunii octombrie melodia „Până sus la cer“. Care este povestea din spatele ei şi cum a luat naştere?

Bere Gratis: Noi lucrăm tot timpul la piese noi, dacă există inspiraţie. Este o activitate aflată mereu în derulare. „Până sus la cer“ a apărut într-o după amiază de vară. Lucram la un cântec, iar Radu a venit cu o variantă de refren complet diferită. Ne-am dat seama că e un refren bun şi am început să-l orchestrăm.

Plecând de la ideea că muzica este tot timpul cu noi, indiferent cum am fi, îndrăgostiţi sau nu, fericiţi sau mai puţin fericiţi, Robert a scris versurile de la refren. Ulterior, Mihai a venit cu strofele şi, iată, avem un cântec nou!

Piesa este o colaborare cu Mellina. Cum aţi ajuns să lucraţi cu ea?

Pe Mellina am cunoscut-o prin intermediul lui Bogdan Ioan, prietenul şi producătorul nostru muzical cu care colaborăm de multă vreme. Sunt prieteni buni şi, în perioada în care înregistram „Despre mine şi ea“, Mellina ne-a făcut o vizită la studio. Atunci ne-am întâlnit prima oara.

Colaborarea pentru „Până sus la cer“ a avut doi naşi, dacă putem spune aşa. Pe de-o parte, managerul nostru, care, după ce a ascultat piesa, ne-a sfătuit să o lansăm ca duet, şi, pe de altă parte, Teodora, fata lui Mihai, care a alcătuit un top cu vocile feminine autohtone preferate, din care tatăl ei a ales-o pe Mellina.

bere gratis mellina interviu

„Până sus la cer“ are şi videoclip. Cum a fost la filmări, unde au avut loc şi cât au durat?

Am filmat la teatrul Metropolis, timp de-o noapte întreagă. Videoclipul e axat mai mult pe cei doi protagonişti şi pe joaca lor, dar merită amintite momentele în care ceilalţi membri ai trupei, într-o linişte deplină, au trebuit să se prefacă, să audă o muzică ce-i scotea din starea în care erau. Şi, la fiecare cadru, cei din spatele camerei se distrau pe seama actorului de conjunctură.

Aţi lansat, în ultimii doi ani, piese cu Zhao, Sore şi Mellina. Ce colaborări inedite mai pregătiţi?

Viitoarele colaborări le păstrăm la capitolul surprize. Avem în vedere şi un album de duete, prin urmare, lucruri frumoase şi interesante vor continua să apară. Dar toate la vremea lor.

Care vă este cea mai dragă melodie, dintre cele lansare recent?

Toate au ceva al lor şi toate sunt incluse în playlist-ul nostru obişnuit de concert. Dar, dintre toate, parcă „Noapte caldă“ are un farmec aparte, nu neapărat pentru că a avut un mare succes, ci pentru parfumul pe care-l emană de fiecare dată când o cântam sau o ascultăm.

Ce planuri aveţi pentru acest sârşit de an?

Pregătim o surpriză pentru fanii noştri şi nu numai. Este vorba de un cântec de Crăciun, pe care-l vom lansa la sfârşit de noiembrie, început de decembrie, nu ştim încă exact. Aşadar, fiţi pe recepţie, luna cadourilor include şi un cântec nou Bere Gratis!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here