EXCLUSIV Bodo (Proconsul): „Muzica de calitate nu se demodează niciodată“

În această vară, trupa Proconsul a lansat o nouă melodie însoţită de videoclip, „A mea şi-a ta“, dar a anunţat şi faptul că în toamna acestui an va susţine un concert intitulat „Bun şi simplu“.

proconsul_bodo-interviu-exclusiv

Evenimentul va avea loc pe 7 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti şi ne va plimba prin întreaga listă de hituri Proconsul, extrase din cele 10 albume ale trupei.

Cu doar câteva săptămâni înainte de concert, Bodo de la Proconsul ne-a acordat un scurt interviu în cadrul căruia a vorbit despre cea mai recentă melodie a formaţiei, despre evenimentul de la Sala Palatului, dar şi despre istoria trupei.

trăieştemuzica.ro: În această vară aţi lansat melodia „A mea şi-a ta“, care are şi un videoclip la care aţi lucrat foarte multe ore. Care este povestea din spatele piesei şi al clipului?

Bodo (Proconsul): Malul mării este gazda perfectă în fiecare an pentru toţi cei care îşi pretrec vara acolo. Surprinde întâlniri, momente, e locul în care se creează amintiri. Am vrut să redăm asta prin clipul „A mea şi-a ta“.

La sfârşitul verii aţi anunţat şi că veţi susţine, pe 7 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, concertul „Bun şi simplu“. Cum v-a venit ideea acestui nume?

Pentru că produsul nostru este pur şi simplu bun. Vrem să le arătăm oamenilor că muzica de calitate nu se demodează niciodată, că dragostea, prietenia şi sinceritatea fac ca viaţa să fie mai frumoasă pentru toată lumea, iar asta se va întâmpla şi azi şi peste 2000 de ani.

Ce piese veţi interpreta în cadrul acestui eveniment şi ce invitaţi veţi avea?

Hiturile trupei Proconsul, cântate într-o altă manieră, mai rock. Va fi un concert de aproape două ore. Sigur, vom avea şi invitaţi speciali, încă nu-i pot dezvălui, dar veţi afla cât de curând.

Aţi lansat foarte multe piese atât solo, cât şi în colaborare cu alţi artişti. Alături de cine nu aţi cântat până acum, dar aţi vrea să faceţi o melodie împreună?

Orice colaborare e binevenită. Dacă o piesă sună bine şi suntem la unison cu artistul respectiv, noi nu spunem nu. Deşi acum suntem în plină pregătire pentru concertul „Bun şi simplu“ de la Sala Palatului, deja lucrăm şi la următorul nostru single.

Cum vă simţiţi după 17 ani de activitate?

La fel de tineri şi parcă timpul nu a trecut deloc. Suntem uniţi, ne înţelegem, ne sprijinim şi reuşim să ne punem mereu de acord cu privire la prestaţiile noastre, la alegerea unei piese.

Cum era trupa Proconsul la debut şi cum este acum?

Doar vârsta noastră s-a schimbat, celelalte lucruri au rămas cam la fel, de asta cântăm împreună de atât de mult timp. Trebuie să recunoaştem că în ziua de azi nici căsniciile nu mai durează 17 ani, din păcate.

Sunt puţine formaţii care au rezistat atâţia ani, fără a se destrăma. Care este secretul logevităţii?

Avem răbdare să ne ascultăm şi spunem şi bancuri multe.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here