EXCLUSIV Boier Bibescu: „Mă bucur că J Balvin a venit la mine în studio şi am lucrat împreună“

Boier Bibescu este unul dintre cei mai apreciaţi producători muzicali din România, reuşind să cucerească topurile cu piese precum „Sus pe bar“ (interpretată de Puya“ şi „Stinge lumina“ (interpretată de Ruby“).

boier bibescu j balvin interviu exclusiv

Pe lângă talentul de producător, Boier Bibescu şi-a făcut auzită şi vocea pe melodii de succes: „Îmi e dor“ (colaborare cu Alex Velea) şi „Stare de show“ (colaborare cu Puya, Alex Velea, Rashid şi Jon Băiat Bun).

Recent, artistul a lansat două piese diferite faţă de melodiile cu care îşi obişnuise fanii, iar cu această ocazie i-am luat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit despre cariera lui.

TrăieşteMuzica.Ro: Vocea ta s-a făcut auzită, anul trecut, pe cel puţin şase piese. Asta înseamnă cam o piesă la două luni. Ţi se pare că a fost un 2015 plin pentru tine?

Boier Bibescu: Chiar fost un an plin din toate punctele de vedere. Presimt că 2016 va fi şi mai activ. Trăim în perioada în care muzica se consumă foarte repede, trebuie să fii prezent, să ţii publicul aproape. Nu mai e cum era odată, când făceai un hit şi erai „boss“ doi-trei ani de zile.

Hai să privim la artiştii de afară. Cei mai mulţi se închid în studiouri şi, când vine perioada de promovare, lansează minimum o piesă pe lună, nu mai zic de feat-uri. Nu ar trebui să ne mirăm că se lansează multe piese, ci să ne bucurăm şi să alegem exact ceea ce ne place.

Una dintre cele mai recente melodii, „Pare uşor“, a fost interpretată alături de Sarmalele Reci. Cum ai ajuns să colaborezi cu ei?

Piesa „Pare uşor“ se afla în „sertarul“ meu muzical încă din 2012. Mai exact, refrenul este făcut pe atunci de Cabron, iar prin 2013 am înregistrat cu Zoltan de la Sarmalele Reci.

Nici nu mai ştiu cui i-a venit ideea de colaborarea cu Sarmalele Reci, dar îmi amintesc că l-am sunat pe Zoltan, solistul trupei, care a fost de acord şi i-a şi plăcut piesa. În perioada aia lucram şi cu Delia, ba chiar aveam un ghid al piesei tras cu vocea ei.

După „Pare uşor“, a venit „Povestea ei“. Ambele sunt piese serioase, nu funny, cum îţi obişnuisei tu publicul. De ce a intervenit această schimbare?

Am multe piese şi idei de linii melodice în calculator, care aşteaptă să fie lansate. De obicei, piesele pe care le lansez sunt în funcţie de trăirile mele şi de stările pe care le am în perioada respectivă. Cred că am devenit puţin mai serios. (râde) M-am căsătorit, a venit un copil, asta am simţit să lansez, dar nu înseamnă că nu o să mai am piese funny.

Părerea mea e că un artist trebuie să fie maleabil. Să se adapteze la toate stilurile şi genurile muzicale, în limita potenţialului fiecăruia.

Cum ţi-au venit ideile pentru „Pare uşor“ şi „Povestea ei“?

„Pare uşor“ este făcută de foarte mult timp, nici nu mai ştiu exact cum a pornit piesa, dar sigur a fost inspirată din realitatea mea sau a oamenilor din jurul meu.

Cât despre „Povestea ei“, am stat de vorbă într-o seară cu un prieten foarte bun vreo 5-6 ore. Mi-a vorbit despre relaţia lui cu iubita, mi-a povestit toate problemele şi toate neînţelegerile. Fac şi băieţii asta, nu numai fetele. (râde) După ce l-am ascultat, am ajuns acasă şi am scris toată piesa în două ore.

Ai cântat alături de artişti precum Alex Velea, Mihai Mărgineanu, Puya, Sonny Flame şi Bibanu MixXL. Cu cine te-ai înţeles cel mai bine şi cu cine ai vrea să mai colaborezi?

Cu toţi mă înţeleg foarte bine, suntem prieteni vechi, cu majoritatea mă ştiu de cel puţin 10 ani. Aş mai colabora cu fiecare dintre ei ca şi cum aş face-o pentru prima oară.

Pentru ce artişti ai produs piese şi care a fost cea mai de succes producţie?

Sunt foarte multe la care am participat şi au avut mega sucess. O să menţionez câteva dintre ele: Puya – Sus pe bar, Cabron – Arată-le la toţi, Alex Velea – Marfă tare, Anna Lesko – Ia-mă, Corina – A ta şi Ruby – Stinge lumina şi Băiat de bani gata.

O realizare mare, ţinând cont la ce nivel este J Balvin acum, aş spune că este piesa Xoniei cu el, „I want cha“, piesă produsă de mine.

Sunt foarte bucuros că J Balvin a venit la mine în studio şi am lucrat împreună piesa. Nu am primit nişte voci pe care să le pun pe melodie, cum se întâmplă cu alţi producători de la noi care lucrează cu nume mari de afară.

Ce planuri ai pentru 2016?

De anul trecut, din vară, mă ocup de Sonny Flame. I-am pregătit un album pe care urmează să-l lansăm, avem şi o piesă împreună, la care am filmat deja videoclipul. Am multe planuri şi cu Golden Boy Society, casa de producţie a lui Alex Velea. Anul ăsta o sa fie un an de aur.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here