EXCLUSIV Cristi Minculescu, despre muzica rock: „În trecut erau multe restricții, dar rezonai ușor cu publicul“

Cristi Minculescu și Iris urcă, pe 15 iunie, alături de trupele Holograf și Compact, pe scena Arenelor Romane din București, unde vor susține concertul „Ca pe vremuri“.

cristi minculescu spectacol ca pe vremuri iunie

Cu aproximativ o săptămână înainte de spectacol, Cristi Minculescu ne-a acordat un scurt interviu despre eveniment, dar și despre trecutul său din muzică.

TrăieșteMuzica.Ro: Peste aproximativ o săptămână urcați pe scenă alături de Holograf și de Compact, la Arenele Romane. Ce le va oferi fanilor concertul „Ca pe vremuri“, la ce să se aștepte aceștia?

Cristi Minculescu: Așa cum sugerează și titulatura, va fi o călătorie în timp, către vremuri trecute, frumoase și, sperăm, nu apuse, de care ne vom bucura toți, deoportivă: noi, de pe scenă, și publicul, din fața acesteia.

Vă mai amintiți când ați urcat ultima dată sau pentru prima oară pe aceeași scenă toate cele trei formații?

Au fost multe dăți în care ne-am regăsit pe aceeași scenă, în aceeași formulă. Unele înainte de Revoluție, unele imediat după. De fiecare dată era o bucurie fără seamăn, încercăm s-o retrăim pe 15 iunie la Arenele Romane.

Având în vedere că numele evenimentului face referire la trecut, ce vă amintiți că era ușor atunci pentru muzicieni?

În regimul trecut, era greu să eviți cenzura, era o presiune psihologică imensă, erau impuse multe restricții, de la cum trebuia să te manifești pe scenă, cum te îmbrăcai sau îți purtai părul, până la ceea ce exprimai prin muzică și versuri. Fiecare spectacol putea fi și ultimul. Ușor era că rezonai cu publicul la unison, împlinirea era de ambele părți ale scenei.

Industria muzicală a suferit multe schimbări în ultimii ani. Credeți că acestea v-au afectat în vreun fel?

Vremurile sunt în perpetuă schimbare, posibilitățile de entertainment sunt infinte acum, dar pentru cei fideli rock-ului, “The song remains the same”.

Ce planuri aveți pentru restul anului?

Să fim sănătoși, ceea ce dorim și cititorilor voștri. Cum vom avea noutăți, veți fi printre primii care vor afla.

3 COMENTARII

  1. erau alte vremuri atunci! oricum cei din anii 70-80 in special ascultau rock dar depinde unii mai erau cu pop altii cu disco nu-disco funk synthpop new wave astea erau in trend atunci! frizura imbracamintea incaltamintea! spuneau totul absolut totul! din pacate vremurile acum s-au schimbat muzica la fel foarte putine trupe cantareti cantarete de valoare! trupele cantaretii si cantaretele cu experienta! pai s-au retras si au considerat asa noi ce sa mai facem ca vad ca tineretul actual numai asculta muzica de pe vremea noastra! tinerii sunt in cautarea muzicii noi de calitate! noi am prins vremuri cand nu era atata tehnologie! cantam colo in pub-uri restaurante! tot felul de cosmelii! care mai de care dar acolo se tineau concertele! simteai si ca traiesti cu adevarat! acum numai este asa! normal cand exista atata tehnologie! este si pacat sa nu te folosesti de ea! atatea inovatii noi! plus ca tu ca formatie ca trupa ca cantaret sau ca cantareata! devii mai usor cunoscut! numai trebuie sa stai sa astepti sa devii cunoscut prin pub-uri! restaurante! sau cine stie ce pe unde prin ce cosmelii! acum e fita moft sa ajungi cunoscut prin intermediul unei formatii dupa aceea! ca cantaret! ca cantareata! mda! desigur! poti reusi in industria muzicala de astazi chiar si daca nu esti talent! frumos! atragator! ori cu orientari sexuale! ca am observat ca foarte multi baieti devin gay se travestesc se iubesc cu alti baieti evident logic fac si prostii! dar asta putin conteaza! la fete la fel devin lesbiene bisexuale chiar! cele care sunt lesbiene se iubesc numai cu fetele! iar cele bisexuale! nu se pot decide astfel ajungand sa iubeasca atat un baiat cat si o fata! din punct de vedere muzical astazi mai putine piese serioase inocente! dar mai multe sexuale erotice! cu duiumul! ca astea se vand bine! un fund! niste craci! buci! niste sani! niste sfarcuri! colo oho ce ii frumos si lui dumnezeu ii place! cand vad astfel de lucruri in muzica! doamne parca as vedea filme porno! dar asa este muzica din prezent! ciudata rau! melodii videoclipuri care mai de care! dar din pacate astea sunt vremurile!

  2. Sunt mulți tineri din generația actuala care asculta muzica din anii 50, 60, 70,80,90 printre care ma număr și eu , am 16 ani și ascult Beatles, Queen, Rolling Stones,Led Zeppelin, Hendrix, Nirvana etc.

  3. foarte bine! si eu ascult muzica din anii din 70! 80! chiar si 90! evident nu am prins eu vremurile alea din anii 70 si 80! ca nu eram nascut! dar in anii 90 da eram nascut!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here