luni, iulie 22, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Damian Drăghici: „M-am întors în România pentru că aici mă simt...

EXCLUSIV Damian Drăghici: „M-am întors în România pentru că aici mă simt acasă“

Pe 31 martie, proiectul Damian and Brothers susţine un concert extraordinar la Sala Palatului, printre invitaţi fiind artişti de renume precum Delia, Connect-R sau Loredana Groza.

damian draghici interviu exclusiv traiestemuzica 2017

Cu doar câteva zile înainte de eveniment, Damian Drăghici ne-a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre carieră, dar şi despre viaţa lui.

TrăieşteMuzica.Ro: În toamna anului trecut ai lansat un nou album marca Damian&Brothers, intitulat „Gypsy rock (Change or die)“. Cum ţi-a venit ideea acestui album?

Damian Drăghici: Pur şi simplu am vrut să introduc muzica lăutărească tinerilor de astăzi, îmbrăcată cu un sunet de 2020 şi cu toţi artiştii în vogă la ora actuală din România.

Pe materialul discografic se regăsesc melodii româneşti mai vechi, care sunt reorchestrate şi interpretate într-o manieră unică şi diferită. Cine se află în spatele acestor piese?

Eu, ca producător executiv şi vizionar, HaHaHa Production, ca producător executiv, Gypsy Productions şi Universal Music România, ca producători generali, dar, cel mai important, toţi artiştii invitaţi pe album, de la Smiley şi Ştefan Bănică, până la Delia şi Loredana Groza.

Ai amintit de colaboratorii de pe album. Cât ţi-a luat să-i convingi să se implice în acest proiect?

Nu a fost nevoie să-i conving, suntem prieteni buni de ani de zile şi ne respectăm reciproc. Tuturor le-a plăcut ideea albumului, au venit cu drag la înregistrări şi şi-au dorit să participe la proiect.

Care este, pentru tine, cea mai dragă piesă de pe noul material discografic?

Cred că am mai multe, dar aş putea să enumar „În staţie la Lizeanu“, „Mona“, „Araclema“, „Mama mea e florăreasă“, „Dă mamă cu biciu-n mine“ şi „Hopai diri da“.

Ce înseamnă în ziua de astăzi, din punctul tău de vedere, Damian&Brothers, faţă de debutul din urmă cu 10 ani al trupei?

O trupă nouă, cu un sunet nou, adică „change or die“.

Albumul „Gypsy rock (Change or die)“ va fi promovat şi printr-un concert care are loc la Sala Palatului din Bucureşti. Ce ne poţi spune despre eveniment?

Vă pot spune că este exact aşa cum este prezentat şi în titlu, un concert gypsy rock şi change or die, adică muzică ţigănească în stil rock şi o muzică ce avea nevoie de schimbare, altfel era în pragul morţii, şi mă refer aici la muzica lăutărească.

Ai fost plecat foarte mulţi ani din România, dar ai revenit în mijlocul conaţionalilor tăi. De ce ai decis să te întorci în ţară şi nu ai rămas peste hotare?

Pentru că aici mă simt acasă. Acolo eram turist, imigrant, nou venit, străin.

Dintre toate ţările din lume, excepţie făcând România, unde te-ai simţit cel mai bine?

Cred că în Grecia.

În anul 2014 ai devenit europarlamentar şi ai trecut printr-o schimbare de look. Cum ai reuşit să te împarţi între muzică şi Parlamentul European?

Ambele ocupaţii au un subiect comun: romii. Prima, pentru incluziunea socială a romilor, a doua, ca promovare a culturii rome.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.