duminică, iulie 21, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Doddy: „Numele meu de scenă este o poreclă dobândită de la...

EXCLUSIV Doddy: „Numele meu de scenă este o poreclă dobândită de la bunica mea“

La sfârşitul lunii iunie, Doddy a lansat o nouă melodie, „Figură“, care este o colaborare cu Shift şi beneficiază şi de un videoclip regizat de Richard Stan.

Doddy interviu exclusiv porecla

Deşi a colaborat cu numeroşi cântăreţi şi a produs piese pentru mulţi artişti, aceasta este prima melodie la care Doddy a lucrat cu Shift.

La mai puţin de două săptămâni de la lansare, videoclipul melodiei „Figură“ a fost vizionat de aproape 500.000 de persoane pe YouTube, iar cu această ocazie Doddy ne-a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre cariera lui.

TrăieşteMuzica.Ro: Aş putea spune că eşti artistul colaborărilor. Prima cu Lora, apoi cu Nicole Cherry, cu Ana Baniciu şi lista poate continua. Crezi că ăsta e secretul succesului, să faci o colaborare cu o voce feminină?

Doddy: Nu cred că există niciun secret, uneori am nevoie de o voce feminină pentru o replică, alteori colaborez cu voci masculine. Dar am şi piese în care cânt eu tot.

Cel mai recent single al tău se numeşte „Figură“ şi este o colaborare cu Shift. Ce ne poţi spune despre noua piesă?

Este o piesă special gândită despre imaginea unei femei figură, care se mişcă într-un anume fel, pe un ritm adecvat şi care incită bărbaţii.

Cu Shift m-am întâlnit pentru prima dată la un eveniment muzical, ne-am salutat şi am început să vorbim de parcă eram prieteni de-o viaţă. Ce-i drept, noi ne ascultam piesele unul altuia pe internet.

Am observat că de trei ani lansezi mereu pe 24 iunie câte o piesă. Ce semnificaţie are această dată?

A devenit deja tradiţie ca pe data de 24 iunie să îmi lansez single-ul de vară. E ca o amuletă.

De unde vine numele tău de scenă?

Este o poreclă dobândită în copilărie de la bunica mea, care m-a crescut până la vârsta de şapte ani. Ea mă alinta Doddy, fără niciun motiv.

Doddy_Figura interviu

Câte tatuaje ai şi ce semnifică ele?

Am braţul stâng plin de tatuaje, cam 10-11. Semnifică stări ale vieţii, muzică şi personaje importante din viaţa mea, precum părinţii mei.

Am văzut că eşti din Petroşani. Te-ai mai putea întoarce să locuieşti acolo, asta după ce ai stat în Bucureşti?

Oricând, la orice oră. Bucureşti este un oraş solicitant, dar dacă vrei să faci muzică şi să fii prezent în lumea asta, trebuie să fii în Capitală.

Când ai început să scrii versuri şi cum se numea prima ta piesă?

Am început să scriu versuri în clasa a 8-a, iar prima piesă a fost înregistrată în primul an de liceu, se numea „Pentru tine“. Îmi pare rău că nu o mai găsesc.

Tu eşti şi producător. Asupra căror piese ţi-ai pus amprenta?

Sunt câteva piese la care mi-am adus aportul, o să enumăr câteva: Alina Eremia – „Cum se face“, Lora – „Floare la ureche“, Carmen – „O baladă“, Alina Eremia – „Când luminile se sting“, Vescan cu Ligia – „Al tău împiedicat“ sau Dorian Popa – „Pe placul tău“.

Cât timp petreci în studio şi cât durează să faci o piesă?

Minimum jumătate din zi. Studioul a devenit a doua casă. Câteodată pierd noţiunea timpului, nici nu mai ştiu dacă e zi sau noapte. Depinde de piesă. La unele, versurile curg în jumătate de oră, iar la altele stau să gândesc cuvintele potrivite. Oricum, cel mai mult timp îl consumă linia melodică, masterizarea.

Am înţeles că lucrezi la primul tău album pe care l-ai numit „De la zero“. De ce aşa?

După plecarea mea de la Scandalos Music, am considerat că o iau de la zero! „De la zero“ înseamnă un nou început.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.