EXCLUSIV Irina Rimeş: „Mi-aş dori să cânt alături de Holograf sau Vunk“

La mijlocul lunii mai, Irina Rimeş lansa „Visele“, prima ei melodie alături de casa de producţie Quantum Music, înfiinţată de cântăreaţa Raluka.

irina rimes interviu visele

După lansare, artista ne-a acordat un scurt interviu în cadrul căruia a vorbit despre noua ei piesă, despre cum a ajuns la Quantum Music, dar şi despre planurile ei de viitor.

TrăieşteMuzica.Ro: La mijlocul lunii mai ai lansat melodia „Visele“. Care este povestea din spatele versurilor?

Irina Rimeş: Nu există neapărat o poveste în spatele acestor versuri sau a acestei piese. „Visele“ a apărut neaşteptat, de la o idee cu „Le le le“, care, ulterior, a ajuns ceea ce auziţi.

Am vrut să creăm o piesă simplă, neforţată, cu versuri simple, dar cu mult mesaj. O melodie care să se ceară cântată, o piesă care să ungă pe suflet.

Piesa are şi videoclip. Cum a fost la filmări?

Am filmat două zile, într-un pub din centrul Bucureştiului. Roman Burlaca a regizat acest videoclip şi tare mă bucur că a facut-o el. Ne-am înţeles cumva altfel.

La filmări, Roman mi-a spus: „Fii cosmos“. Şi eu am înţeles ce trebuie să fac. A sunat ciudat, dar este cuvântul perfect pentru a descrie acest videoclip ca şi stare. Este un cosmos în care ea se visează cu el şi culorile încep să curgă din ei în momentul în care se ating. Este un film, un rod al imaginaţiei, mai mult o stare decât o poveste.

Cum ai ajuns în echipa Quantum Music şi care este aportul Ralukăi în cariera ta?

În Quantum am fost de la bun început, am fost unul din puţinii oameni cu care a început Quantum să existe. Quantum a devenit familia mea şi o parte din mine, aşa cum şi eu sunt parte din Quantum.

Raluka, pe lângă faptul că este prietena mea foarte bună, este persoana care a avut încredere în talentul meu şi a investit în mine timp, răbdare şi energie. Dacă e să culegem roadele succesului meu, o să le culegem împreună.

irina rimes raluka quantum music

Care este diferenţa dintre industria muzicală din Republica Moldova şi cea din România?

România oferă posibilităţi mult mai mari, există loc pentru mai mult în România. Un moldovean care reuşeşte în România, reuşeşte internaţional. Dar nu uit niciodată de ţara mea. Îmi place când se vorbeşte de mine acasă.

Visul meu de mic copil a fost să trec hotarul ca să duc mai departe faima ţării mele. Între timp am crescut şi priorităţile s-au schimbat, dar visul în esenţă a rămas acelaşi.

Cu cine ţi-ar plăcea să colaborezi, atât din România, cât şi din străinătate?

Holograf, Vunk, Golan, Ikarus. Ştiu că sunt diferiţi ca sound, dar şi eu sunt diferită, sper să aflaţi cât mai curând asta.

Din străinătate sunt prea mulţi: George Ezra, Selah Sue, Kadebostany, Major Laser, Flume, Alessia Cara… Să continui?

Dar o colaborare care m-ar unge pe suflet ar fi cu o trupă rock din Ucraina, a cărei fan înrăit sunt: Okean Elizy.

Ce planuri ai pentru acest an, când vei lansa următoarea piesă?

Următorul single este posibil să fie lansat în toamnă, dar pregătesc ceva mai interesant decât un simplu single. Pregătesc o poveste frumoasă, o poveste pe care am trăit-o şi pe care vreau să v-o povestesc. Până atunci, probabil că voi lansa încă două sau trei piese în colaborare cu doi artişti mari din România.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here