EXCLUSIV Jukebox, despre plecarea de la „Cronica Cârcotaşilor“: „A fost decizia noastră“

La începutul acestui an, membrii trupei Jukebox au anunţat că părăsesc emisiunea „Cronica Cârcotaşilor“, o decizie care i-a luat prin surprindere pe fani. Însă aceasta nu a fost singura ştire importantă despre formaţie. Jukebox a reuşit şi să ajungă în semifinalele Eurovision România 2016, datorită piesei „Come on everybody“, care are, până acum, aproape 100.000 de vizualizări pe YouTube.

jukebox interviu exclusiv carcotasi

Trupa Jukebox se află în semifinalele selecţiei naţionale Eurovision 2016 alături de alţi artişti consacraţi, precum Mihai Trăistariu şi Doru Todoruţ, dar şi de debutanţi, precum Florena.

Recent, cei de la Jukebox ne-au acordat un interviu în cadrul căruia au vorbit despre Eurovision, despre despărţirea de cârcotaşi şi despre viitorul trupei.

TrăieşteMuzica.Ro: În acest an, v-aţi înscris la Eurovision cu piesa „Come on everybody”, reuşind să vă calificaţi în semifinale. Credeţi că puteţi să ajungeţi în finala naţională şi chiar să reprezentaţi România în marea finală din Suedia?

Jukebox: Da, credem mult în piesă şi în noi. Depinde mult de juriu şi mai ales de public dacă vom ajunge în finala naţionala şi, după aceea, în Suedia. Noi suntem siguri că avem toate şansele şi suntem optimişti, ca de obicei.

Piesa „Come on everybody“ şi Jukebox, ca trupă, vin cu tot pachetul de Eurovision: compoziţie, voci foarte bune, experienţă imensă live, energie, show, un refren memorabil, un mesaj pozitiv, invitaţie la distracţie, dans şi veselie.

Ce show aţi pregătit pentru concurs?

O să facem tot posibilul ca acesta să pună piesa în valoare, iar elementele de show ne sunt oferite de piesa în sine. Lucrăm cu o echipă mare şi la propriu şi la figurat (regizori, stilist, coregraf), care au în spate sute de alte proiecte impresionante. Ne considerăm norocoşi să îi avem alături.

Cu ajutorul lor, a echipelor fantastice de la TVR şi de la Cat Music, pregătim fiecare amănunt şi sperăm să surprindem şi să impresionăm. Avansăm cu fiecare zi, regizorul a zis că mai are nişte idei pentru zilele următoare, dar nu ni le spune, să nu ne sperie.

De cine vă este cel mai teamă în semifinale şi finală? Cine credeţi că are cele mai mari şanse?

Asta sună ca şi cum am fi într-o arenă în care îşi întrec forţele competitorii. Ca artişti, toţi avem acelaşi scop, de a ajunge la inima publicului, care nu poate fi păcălită. Ori îi câştigi, ori nu. Cu alte cuvinte, indiferent dacă vom merge noi mai departe sau alţi concurenţi, cine trebuie să câştige, va câştiga… publicul.

jukebox interviu eurovision

Dacă ar fi să ne referim la ediţiile trecute ale Eurovisionului, care este, după părerea voastră, cea mai bună reprezentaţie a României din toate timpurile?

Au fost multe momente frumoase, fiecare cu farmecul lor. Aşa, fără să ne gândim prea mult, putem spune că, acum câţiva ani, Paula Seling şi Ovi au făcut o figură bună cu „Playing with fire“. Dar ne-au plăcut majoritatea artiştilor care au reprezentat România la Eurovision: Luminiţa cu Sistem şi Voltaj, de exemplu.

Anul acesta aţi încheiat colaborarea cu „Cronica Cârcotaşilor”. Cine şi de ce a luat această decizie?

A fost doar decizia noastră. Şi nu a fost o decizie uşoară, având în vedere că sunt, totuşi, 10 ani, perioadă în care am construit relaţii şi amintiri frumoase. Însă colegii de la Cronică ne-au înţeles şi chiar ne susţin în continuare.

Am ales un drum diferit de cel al emisiunii, un drum cu o activitate intensă pe plan muzical şi mai puţin pe show de TV. Am făcut-o pentru că aşa am simţit cu toţii, că acum este momentul potrivit.

Ce planuri aveţi pentru acest an?

Avem multe proiecte curajoase, nu doar pentru anul acesta: creaţie, producţie muzicală şi artistică, lansarea de single-uri, participarea la diferite emisiuni şi concursuri TV, crearea unui spectacol propriu marca Jukebox, un concept unic în România, precum şi multe concerte-spectacole publice, dar şi acţiuni caritabile orientate mai mult spre comunitate şi dezvoltare durabilă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here