luni, iulie 22, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Osaka, unul dintre compozitorii „The violin song“: „În viaţa de zi...

EXCLUSIV Osaka, unul dintre compozitorii „The violin song“: „În viaţa de zi cu zi sunt hairstylist“

În acest an, melodia „The violin song“, produsă şi interpretată de artişti români, a cucerit topurile internaţionale, fiind auzită în ţări precum Macedonia, Albania, Grecia sau Rusia.

osaka-interviu-exclusiv-the-violin-song

Osaka, pe numele real Victor Biliac, un gălăţean în vârstă de 29 de ani, se află printre compozitorii şi producătorii piesei, numele său apărând şi între interpreţii melodiei.

Artistul care şi-a început cariera de DJ în anul 2005, fiind instruit de David Deejay şi Mossano, ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit despre „The violin song“, afirmând că totul a pornit de la un sample dintr-o piesă folclorică a compozitorul bulgar Nikolay Kaufman

TrăieşteMuzica.ro: Piesa „The violin song“ are mare succes, fiind difuzată în mai multe ţări. Unde se aude melodia?

Osaka: Da, s-a bucurat încă de la debut de mare succes, fiind difuzată deja în Turcia, Grecia, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Rusia sau Albania și adunând peste 20.000.000 de vizualizări pe YouTube.

În acest moment, melodia se află în top 5 al radiourilor internaţionale, iar de curând a început să fie difuzată şi la posturile de radio şi de televiziune din Emiratele Arabe.

„The violin song“ e cea mai accesată melodie din ultima vreme, depăşind 500.000 de căutări pe Shazam şi peste 300.000 de vizualizari pe zi, pe YouTube. Piesa a intrat şi în playlist-ul televiziunilor şi al radiourilor din România.

S-a filmat şi un videoclip la această piesa. De ce nu ai participat la filmări?

Clipul a fost filmat în Bulgaria, iar în el a apărut un cuplu format din coregraful Emil Rengle şi Angie Sutru, o tânără balerină. N-am apărut pentru ca lumea să fie mai curioasă şi să întrebe cine cântă această melodie.

Când ai început să faci muzică?

Undeva prin anul 2005. Mi-a plăcut să fac muzică şi am fost la unul dintre prietenii mei, Mossano, care era rezident într-un club din Bârlad în aceea perioadă şi m-a luat şi mi-a arătat tainele mixatului.

Cine ţi-a dat numele de Osaka?

În acea vreme nu aveam nicio poreclă şi toată lumea îmi spunea Victor. La un moment dat, eram cu Mossano şi David Deejay şi purtam un tricou pe care era inscripţionat Osaka şi mi-a rămas numele aşa.

Cu cine ai mai lucrat?

În 2009 am mai lucrat la Shift în studio, am făcut o piesă produsă de el şi lansată cu Roton. Am fost DJ prin cluburi şi am realizat multe remixuri pentru diverse piese.

osaka-interviuÎn afară de muzică ce altceva mai faci?

Eu, de fapt, în viaţa de zi cu zi sunt hairstylist. Practic meseria de un an, dar îmi place foarte mult ceea ce fac. Şi chiar mă relaxează.

Cum ai ajuns să lucrezi în studioul Thrace Music?

Am descoperit o porţiune muzicală, un sample care aparţine unei piese folclorice a compozitorul bulgar Nikolay Kaufman. Cu acea bucată am lucrat şi la piesa „High“, creată alături de Shift. Am ajuns în studio la Thrace Music şi le am arătat-o. Cei de la Cat Music au licenţiat bucata de melodie, apoi am pus împreună cap la cap ideilie şi aşa s-a născut „The violin song“. Apoi s-au mai adăugat şi alte idei şi aşa s-a născut piesa.

Te aşteptai la un succes aşa mare?

La început, sincer, nu, deşi piesa ieşise şi a avut impact foarte mare în afara ţări. Apoi, când am văzut că ia amploare foarte mare, mă aşteptăm şi mă aştept în continuare. Sper să intre în alte 10 ţări în difuzare şi nu numai în Europa, ci şi în alte regiuni.

Ce urmează în carieră ta, după succesul obţinut cu „The violin song“?

O noua piesă care sper că va apărea tot anul acesta. Momentan nu mă gândesc la alte colaborări, îmi doresc ca „The violin song“ să urce cât mai mult în topuri.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.