EXCLUSIV Vizi Imre: „Urmează să lansez piese româneşti şi ungureşti“

După ce anul trecut a lansat mai multe melodii, în acest an Vizi Imre a prezentat publicului larg un singur single, „Talalaic“, o piesă ale cărei versuri sunt un pamflet despre lumea muzicală.

vizi imre interviu muzica

Melodia „Talalaic“ a fost lansată la jumătatea lunii iunie şi beneficiază şi de un videoclip filmat în satul în care a crescut artistul, Batoş, din judeţul Mureş.

La câteva sătpămâni de la lansare, Vizi Imre ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit despre piesă, dar şi despre planurile lui de viitor.

TrăieşteMuzica.Ro: Ai lansat recent melodia „Talalaic“, un pamflet despre lumea muzicală şi colaboratorii ei. Cum ţi-a venit ideea de a face o astfel de piesă?

Vizi Imre: Ideea practic m-a fulgerat. M-am trezit într-o noapte şi am scris textul, că nu puteam să dorm, iar dimineaţă am făcut și muzica. E un fel de autoironie, aş putea spune.

Videoclipul piesei a fost filmat în satul în care ai crescut din Mureş, Batoş. Care este povestea din spatele clipului?

Inițial am făcut un videoclip de casă mai static, într-o toaletă, dar fetele de la HTag PR, în frunte cu Simona Ionaşcu, s-au opus lansării, din cauză că era prea dur. Aşa că am ascultat de ele și am început să mă gândesc cum să fac clipul. Între timp, le-am arătat melodia prietenilor mei de la GAT Films, Alecs Năstoiu și Ovidiu Vasu, și au fost aşa de încântați de piesă, că au propus să facem împreună producția videoclipului. Aşa a devenit clipul prima coproducție GAT Films și My Living Room Production, promovată de HTag PR.

Ai cântat în română, în engleză… În ce limbă îţi e cel mai uşor să te exprimi, din punct de vedere muzical?

Cânt în 10 limbi, printre care italiană, franceză, turcă, spaniolă sau maghiară, dar cel mai ușor mă exprim în engleză, din punct de vedere muzical.

Ai piese împreună cu artişti precum Shift şi Pacha Man. Cu cine ţi-ai dori să faci o nouă colaborare?

Mi-aş dori să fac o colaborare muzicală cu foarte mulţi oameni care îmi sunt dragi. Dar toți alergăm pe drumurile noastre și e greu să ne sincronizăm. Până la urmă, se va întâmpla și voi fi foarte fericit.

vizi imre piese romanesti unguresti

În toamna anului trecut anunţai că te pregăteşti să lansezi un album pe care se vor regăsi 10 piese. În ce stadiu este acum proiectul?

Am reuşit să pregătim un showcase care în momentul de faţă este la montaj şi sper să fie gata săptămânile astea. Ne va face viaţa mai ușoară, asta pentru că va fi ceva concret, ce pot arăta unor posibili sponsori.

Unde crezi că ar fi fost Vizi Imre astăzi, dacă nu ar fi participat la „Vocea României“?

Probabil prin străinătate. Înainte de „Vocea României“ începusem să caut contracte muzicale pe afară și am și găsit oameni deschiși la muzica mea. Proiectul este înghețat, dar nu abandonat.

Ce planuri ai pentru cea de-a doua parte a acestui an?

Voi încerca cu echipa pe care o am în spate să accelerăm realizarea albumului „The chaos in my mind“. În toamnă mă aşteaptă un proiect de muzică de teatru şi voi mai lansa piese românești și ungurești, dar toate la timpul lor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here