marți, iulie 16, 2024
AcasăSPECIALEXCLUSIV Voltaj: „Ne plac colaborările cu artişti din sfere muzicale diferite de...

EXCLUSIV Voltaj: „Ne plac colaborările cu artişti din sfere muzicale diferite de a noastră“

Trupa Voltaj a lansat un nou single, a prezentat un album nou, iar acum se pregăteşte de un nou concert extraordinar, care va avea loc pe 20 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

voltaj-interviu-exclusiv-nana-x-oct-2016

Cu doar câteva zile înainte de grandiosul eveniment, care va dura aproximativ două ore, băieţii de la Voltaj ne-au acordat un interviu în cadrul căruia au vorbit atât despre evenimentele recente, cât şi despre trecut.

TrăieşteMuzica.Ro: Recent aţi lansat melodia „Nana”, care a fost însoţită de videoclip. Cum a fost la filmări?

Voltaj: Filmările au avut loc pe parcursul unei nopţi întregi, ne-a prins dimineaţa acolo. Aşadar, nu a fost uşor, a fost un clip muncit şi suntem încântaţi de ce a ieşit.

Cum aţi ajuns să colaboraţi cu Ruby şi Colin?

Ne plac colaborările şi nu suntem la prima experienţă de acest gen. Şi în special cele cu artişti din sfere muzicale diferite de a noastră.

Colin lucrează ca producător la studioul nostru, acolo s-a născut şi piesa, iar Ruby era cea mai potrivită să interpreteze partea feminină aşa cum o gândisem noi.

Nu cu mult timp în urmă aţi lansat şi un nou album, „X”. Care este povestea din spatele acestui material discografic?

Este al zecelea album din cariera noastră, include single-uri lansate deja, dar care n-au apărut pe un alt material discografic, cum ar fi „De la capăt“ sau „Din toată inima“, dar şi piese noi.

În viteza cu care se consumă muzica în 2016, poate părea ceva desuet, dar pentru cei care ne ascultă de mult, cred că era ceva aşteptat şi, ca atare, apreciat.

Peste doar câteva săptămâni, aveţi un nou concert la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ce surprize le pregătiţi fanilor de această dată?

Dacă sunt surprize, înseamnă că nu se dezvăluie. Dar va fi o mega producţie, aşa cum i-am obişnuit pe fanii noştri încă din 2004, când am făcut prima producţie de acest gen.

Va exista o scenotehnică aparte şi invitaţi surpriză, vom cânta piese noi şi vechi, va fi multă energie şi le promitem celor care vor fi acolo că vor avea două ore în care vor uita de orice griji şi îşi vor încărca bateriile. Şi că a doua zi vor fi răguşiţi!

poster-voltaj-bucuresti_new

De ce nu aţi mai ales Sala Palatului ca locaţie pentru eveniment?

Pentru că producţia pe care am gândit-o de data asta se potriveşte mult mai bine la Polivalentă. La fel cum simfonicul de anul trecut era mai pretabil la Sala Palatului.

Aţi ajuns în topuri cu toate piesele lansate. Care sunt ingredientele succesului?

Credem că unul dintre ingrediente e munca enormă din spatele a tot ceea ce am realizat. Apoi, mesajul pieselor, în care s-a regăsit foarte multă lume. O piesă trece bariera timpului prin mesaj. Nu în ultimul rând, faptul că ele sunt inspirate din ceea ce trăim noi sau cei apropiaţi, din experienţa noastră de viaţă.

Sunteţi de foarte mulţi ani în industria muzicală, aţi lansat zeci, poate chiar sute de piese. Cum este acum Voltaj, faţă de debutul formaţiei?

Au fost foarte multe schimbări, de componenţă, de stil muzical, de public, dar şi mulţi ani în spate. Un lucru însă rămâne acelaşi: energia.

Ce planuri de viitor aveţi şi cu cine aţi vrea să mai colaboraţi?

După „Nana“, single extras de pe albumul „X“, va urma încă unul, cel mai probabil piesa „A XII-a“, deşi nu e 100% sigur că asta va fi alegerea. Oricum, vom filma un nou videoclip.

Cât despre colaborări, ele vin în funcţie de piesele compuse, nu invers. Aşa că nu ştim cu cine vom mai colabora. Cert e că ne plac colaborările, ni se par nişte provocări artistice interesante.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.