EXCLUSIV Voltaj: „Nu ne-am hotărât ce melodie lansăm în această primăvară“

Sfârşitul anului 2016 a fost unul plin pentru băieţii de la Voltaj, care au lansat „Anotimpuri“ şi „A XII-a“, piese de pe albumul „X“.

voltaj interviu exclusiv primavara 2017

Deşi în 2017 majoritatea artiştilor şi-au prezentat deja piesele, trupa Voltaj nu s-a hotărât ce single să lanseze.

TrăieşteMuzica.Ro: În ultimele luni ale anului 2016 aţi avut două lansări în doar trei luni: videoclipul piesei „Anotimpuri“ şi un lyric video pentru melodia „A XII-a“. Noul an l-aţi început tot prin muncă sau v-aţi relaxat?

Voltaj: Piesele pomenite de tine sunt extrase de pe albumul „X“, lansat în luna septembrie a anului 2016. Probabil că vom mai promova şi alte piese de pe acest album. În prezent, lucrăm la melodii noi.

Mulţi artişti au lansat deja primele lor piese sau videoclipuri din 2017. Când vom auzi şi o nouă melodie Voltaj?

În primăvara acestui an va apărea o nouă piesă, deocamdată nu ne-am hotărât pe care să o alegem dintre cele noi, finalizate deja. Poate vom face o audiţie cu fanii, cum am mai făcut cu ani în urmă, când ei au ales pentru promovare piesa „Dă vina pe Voltaj“, să aflăm şi părerea lor.

Majoritatea pieselor voastre din ultimii ani au fost compuse şi produse de George Hora. Cum aţi ajuns să colaboraţi cu el?

Piesele ni le compunem singuri, muzică şi versuri. La partea de producţie am mai lucrat şi cu oameni din exteriorul trupei, tocmai pentru a avea un sound diferit, o viziune diferită de a noastra. George Hora este unul dintre colaboratorii de bază încă de când ne-am hotărât să facem acest lucru. Am început cu piesa „Mi-e dor de“, în 2010, şi am continuat cu „Lumea e a mea“, „Pic pic“, iar pe ultimul album, la piesa „A XII-a“, am colaborat şi pe partea de compoziţie, poate de aici şi informaţia ta că a participat la compoziţie. Dar e singurul exemplu.

Şi, dacă a venit vorba de colaborări pe partea asta, trebuie să-i amintim şi pe băieţii de la Deepside Deejays, cu care am compus şi produs piesa „De la capăt“, sau pe Bogdan Popoiag, care a făcut partea de producţie la „Vara trecută“ şi „Dă vina pe Voltaj“.

voltaj 2017 interviu

Deşi generaţiile s-au schimbat, Voltaj a rămas una dintre cele mai iubite trupe din România. Cum aţi reuşit să vă menţineţi mereu în top?

Probabil că toate aceste generaţii s-au regăsit în mesajul pieselor noastre. Şi, în plus, a fost multă muncă în spate, s-au strâns multe albume şi concerte cu producţie mare, am încercat mereu să venim cu un sound nou sau cu lucruri în premieră. Iar lumea a apreciat asta.

Făcând o comparaţie între ultimii voştri ani, care credeţi că a fost cel mai prolific an al trupei?

Cred că de câţiva ani buni avem o constanţă, care cred că e foarte importantă pentru o trupă care adună mulţi ani în spate. Nu există an foarte prost sau an foarte bun, semnificativ diferit de cel precedent. Unii ani au adus albume noi, alţii concerte eveniment sau campanii sociale ca cea de la Eurovision. Dar e foarte important să nu ai pauze în activitate, să vii mereu cu lucruri noi.

Marile voastre concerte din ultimii doi ani din Bucureşti au avut loc în toamnă. Vă gândiţi să faceti astfel de spectacole şi în altă perioadă a anului?

Noi nu legăm astfel de concerte de o anumită perioadă a anului. De-a lungul timpului am avut spectacole în toate anotimpurile. E important single-ul, albumul sau evenimentul de care este legat acel concert. Faptul că în ultimii doi ani acestea au fost toamna e doar o întâmplare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here