miercuri, iulie 24, 2024
AcasăSPECIALFestivalurile din România în "Top 100 Festivals" by DJ Mag

Festivalurile din România în „Top 100 Festivals” by DJ Mag

Pe 25 iunie a fost publicat clasamentul pe 2024 cu cele mai mari 100 festivaluri din lume, unul dintre cele mai relevante sondaje din industria muzicală și acceptat de majoritatea publicului și specialiștilor din domeniu drept un barometru important al industriei de evenimente.

Realizat de publicația britanică DJ Magazine (DJ Mag), „Top 100 Festivals” evaluează cele mai mari 100 de festivaluri din întreaga lume. Clasamentul este construit pe baza voturilor primite din partea fanilor/festivalierilor și reflectă atât popularitatea cât și impactul pe care îl au aceste evenimente. DJ Mag mai este recunoscută și pentru „Top 100 DJ” și „Top 100 Clubs”.

Tomorrowland – cel mai mare festival

În ultimii ani locul întâi a fost deținut de Tomorrowland (Belgia), festival care și-a păstrat supremația și în 2024. Mega-festivalul belgian care are loc în două weekenduri din iulie (19-21 și 26-28) în orașul Boom, se află tradițional la vârful sondajului Top 100 Festivals, aducând în fiecare an ceva nou și desebit.

Tomorrowland sărbătorește cea de-a 20-a aniversare în această vară, cu un line-up de peste 800 de artiști, care cântă pe 15 scene. Biletele s-au vândut în mai puțîn de o zi când au fost puse în vânzare în februarie. Pe parcursul celor două weekenduri printre artiștii care vor performa se numără: Armin van Buuren, Amelie Lens, Bonobo B2B Dixon, ACRAZE, David Guetta, ANNA, Keinemusik, Dimitri Vegas & Like Mike, Solomun B2B Four Tet, Eliza Rose, Swedish House Mafia.

Podiumul este completat de EDC Las Vegas – cel mai mare festival de muzică electronică din America de Nord, și de către Untold Festival din România

4 festivaluri din România în Top 100 Festivals

România se poate mândri cu 4 prezente marcante în Top 100 Festivals și cu urcări în clasamente de la an an. Astfel, în 2024 avem următoarele rezultate:

  • UNTOLD, locul 3, cu o urcare spectaculoasă de trei poziții, după Tomorrowland și EDC Las Vegas, a devansat festivaluri cu zeci de ani de tradiție precum Glastonbury, Coachella, Burning Man și ULTRA Music.
  • NEVERSEA, locul 23. În acest an cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa reușește o performanță extraodinară și urcă 18 poziții în clasament, ajungând pe 23.
  • SAGA Festival, locul 65
  • ELECTRIC CASTLE, locul 76

De remarcat că UNTOLD DUBAI intră direct pe locul 45 după doar o ediție.

Topul complet cu cele mai bune 100 festivaluri din lume, asa cum e prezentat de DJ Mag este disponibil pe pagina oficiala – https://djmag.com/features/top-100-festivals-2024-voted-dj-mag-readers

Detalii despre cele mai importante festivaluri din Romania se regasesc mai jos:

NEVERSEA 2024 – Maluma, Nick Carter (Backstreet Boys), Bebe Rexha, G-Eazy printre artistii confirmati

SAGA Festival 2024: line-up și programul pe zile

Line-up complet pentru Electric Castle 2024

Lenny Kravitz, legenda globală a muzicii pop-rock, vine pe scena UNTOLD 2024 cu un show unic

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.