Interviu Hera, exclusiv pentru TraiesteMuzica.ro

1. Andra, a.k.a Hera, cunoscuta publicului ca finalista Eurovision in cadrul trupei Instinct, a lansat un nou single solo “Love Is Real” – care este mesajul piesei?

Mesajul principal al piesei ar fi dragostea regăsită sub orice formă poate ea îmbrăca, uneori renașterea sentimentelor frumoase față de persoana aia pe care o porți de ani de zile în suflet, când redescoperi înflăcărare care părea cândva uitată sau poate după o despărțire mai ușoară ori mai sfâșietoare, când crezi ca nu mai poți iubi, sufletul te surprinde cu acel svâc puternic, când îți arată că e încă tânăr și tânjește după iubire.
Deci dragostea, ca și fericirea, este reala, nu palpabilă, dar atât de reală și prezentă încât poți avea senzatia că o guști, cu toata aroma și savoarea pe care o poate avea.

2. Videoclipul piesei “Love is Real” vine cu o schimbare de look dar si de stil vestimentar – povesteste-ne te rog despre asta.

Eu ma regăsesc în a doua situație, când am redescoperit sentimentul de iubire și o astfel de iubire a venit cu totul diferită, neașteptată și nesperată. A adus cu ea o altă “Hera” părți ascunse în mine pe care poate doar le ghiceam. Tot timpul am crezut că mi-ar sta bine blondă si am zis că este momentul și am ales să merg pe un stil mai “young” fiind o fire foarte activă și energică.

3. Acesta este cel de-al treilea single al tau solo – de ce tu si Vlad ati ales cariere solo si cum iti vezi parcursul muzical? Fanii trupei INSTINCT sa spere la o reuniune in viitor?

Vlad este prietenul meu, este ca fratele meu. Noi suntem foarte apropiați. Lucrăm împreună, creăm lucruri frumoase, dar ca act artistic ne-am maturizat și dorim să ne exprimăm independent, pentru a transmite ceea ce simțim.
Ca și proiect de trupa nu cred ca va mai fi, însă o anume reuniune sub forma unui featuring este destul de realizabil.

4. La ultimele piese lansate ai lucrat si pe partea de productie muzicala – crezi ca e nevoie ca un artist sa isi compuna singur piesele ca sa fie considerat un artist complet?

Consider că așa te poti exprima în voie, redând în mod coerent substanța ta umană, emoția, sensibilitatea, cu siguranță asta îți oferă o satisfacție mai mare ca artist.

5. De cand ai optat pentru cariera solo, toate productiile au fost lansate ca artist independent – de ce ai ales aceasta cale?

Pentru libertate in exprimarea mea artistică, să experimentez, să mă descopăr, să îmi aleg singură calea.

6. Intr-o lume comerciala, in care artistii alearga dupa difuzari pe radio si like-uri pe social media, cum descrii muzica ta si carui public se adreseaza?

Întrebarea aceasta mă încântă pentru că într-adevar muzica mea a fost usor nișată, apreciată de persoane cu o sensibilitate aparte. Dar ca artist simți nevoia să atingi sufletul a cât mai multor persoane. Si acum experimentez, încerc o nouă atitudine mai pozitivă în piesele mele, din dorința să mă descopere cât mai multă lume.

7. Cat de activa esti pe social media si ce vrei sa transmiti urmaritorilor prin postari?

Am perioade când sunt foarte activă, mai ales când lansez o piesă nouă și vreau să o împartășesc cu toată lumea dar am și perioade când mai dispar așa, zile doar pentru mine, în care ori lucrez în studio la ceva nou, ori sunt plecată pe undeva și nu am semnal dar tot timpul revin și împartașesc ce am făcut în ultima perioada.

8. Unul din atu-urile tale muzicale este cantatul la saxofon – care este povestea din spatele acestei pasiuni?

Aveam vreo 12 ani când am găsit un saxofon în casă, nu se putea cânta la el, îi lipsea ceva din câte imi aduc aminte dar mi-am aratat interesul, era atat de frumos si stralucitor si atunci îmi spune tata, e un instrument mare, greu pentru fete, mi-a ramas in minte și câțiva ani mai târziu am zis, eu vreau să învăț să cânt la saxofon, nu mă intereseaza cât de greu este pentru fete, eu vreau să încerc.

9. Anul 2020 a fost un an greu pentru industria muzicala – cum ai resimtit perioada de pandemie si cum vezi lumea muzicala transformata dupa acest an inedit?

A fost un an greu fără evenimente, concerte, cred că totuși am fost norocoși că trăim în aceste timpuri unde avem internetul si putem ține aproape și comunica totuși cu oamenii dar cu siguranță nimic nu poate înlocui experiențele pe care ți le poate oferi un public live, cred că după această perioadă cu toții suntem mai recunoscători pentru ce avem, pentru darul acesta de a oferi muzică.

10. Povesteste-ne cum arata o zi din viata ta. Ce te pasioneaza in afara de muzica?

O zi din viața mea începe prin a scoate cățelul afară dimineața, uneori aleg să merg direct in parc dimineața să plimb cățelul, alteori alerg în jurul Casei Poporului, am o libertate în program, poate să fie zi de mers la studio, sau de repetat, de studiat la saxofon. Pe lângă muzică îmi place foarte mult să petrec cât mai mult timp în natură, escapade la munte, drumeții, explorat țara noastră cât mai mult.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here