Interviu Mădălina Coca, exclusiv pentru TraiesteMuzica.ro

Mădălina Coca este obișnuită cu celebritatea de mică, de când a început să participe la concursuri muzicale și mai târziu, când a început să apară la diverse emisiuni TV și radio. A terminat două facultăți în București, apoi a ajuns cu o bursă de studii în Franța, unde avea să rămână timp de 10 ani. În paralel cu viața profesională de analist financiar, Mădălina a continuat, cu o energie neîntreruptă, să facă muzică, în Franța, dar a cântat și în România, Spania, Grecia, Italia și Turcia.

 • Ai participat, în anul 2018, la „Vocea României“ și ai ajuns în finală! Cum te-ai gândit să participi la acest concurs?

Îmi doream de foarte mulți ani să particip la acest concurs, dar niciodată nu îmi găseam timpul și curajul de a o face. În 2018 am primit o invitație de la echipa de casting a emisiunii pentru a participa la preselecție, iar acesta a fost factorul care m-a determinat să îmi urmez, în sfârșit, inima. Nu m-am grăbit să iau această decizie, mi-am luat câteva zile să mă gândesc bine, mai ales că în acea perioadă eu eram în Franța, unde lucram ca analist financiar și efectiv să particip la un concurs în România ar fi presupus un efort considerabil din partea mea. Și într-adevăr, a fost foarte solicitant să fac ambele activități în același timp, însă mă bucur mult că am luat decizia de a participa și că am ajuns până în finală.

 • În condițiile în care tot mai mulți tineri talentați pleacă din țară, tu ai ales să te întorci în România. Ce te-a determinat să iei această decizie?

Aventura „Vocea României” mi-a dat aripi și mi-a confirmat că scena e locul unde mă simt cel mai bine. Dorul de țară, de părinți și participarea mea la acest concurs m-au determinat să iau decizia de a mă întoarce pentru a-mi construi o carieră muzicală la mine în țară.

 • Ai dat, așadar, dovadă de un curaj extraordinar și ai lăsat viața de analist financiar în urmă, ca să faci muzică. Cum s-a schimbat viața ta după această decizie?

Convingerea mea este că, în viață, ca să reusești ceva, trebuie să fii 100% implicat. Iar eu am vrut să fiu total focalizată pe muzică. Dar să nu credeți că a fost o decizie ușoară să renunț la tot ceea ce construisem timp de 10 ani, în Paris! A fost puțină nebunie combinată cu enorm de multă pasiune pentru muzică.

 • Se pare că direcția ta a fost bună: anul acesta ai lansat primul tău single, „Lume, lume“. Ce ne poți spune despre această piesă?

Este o poveste de dragoste cu final trist, în care simt că am lăsat o părticică din mine. Eu cred cu putere că muzica vindecă sufletele rănite și sper ca în mesajul piesei să își găsească alinarea cât mai mulți dintre cei ce suferă din cauza unei despărțiri…

 • A urmat apoi o piesă în engleză, optimistă – „Survivor” – în colaborare cu Encarna Gomez, cunoscută sub numele de DJ Enka, producător și DJ spaniol. Ce detalii ne poți da?

„Survivor” a fost scrisă în perioada izolării și reprezintă un îndemn de a rămâne puternici și încrezători că totul va fi bine, că „spectacolul” vieții va continua. Pe DJ Enka am cunoscut-o la un concert pe care l-am susținut anul trecut în regiunea Catalunia, Spania. Încă de la început am avut o chimie extraordinară, iar după câteva luni de la întâlnire, DJ Enka mi-a propus să lucrăm împreună la o piesă.

 • Anul acesta, Ziua Națională a Franței, 14 iulie, a fost sărbătorită printr-un concert live cu muzică 100% franțuzească, susținut de tine, la Berăria H, la invitația Institutului Francez. Ce ne poți spune despre această experiență? 

M-am simțit onorată că Institutul Francez m-a ales pe mine. Eu port Franța mereu în suflet și am simțit că, prin muzica interpretată, am reușit să aduc o bucățică din ea atât francezilor, cât și românilor care m-au ascultat în acea seară. Concertul a fost atât de bine apreciat încât am avut două bis-uri, în septembrie și octombrie, tot la Berăria H.

 • Te-am auzit cântând în franceză, cu un accent impecabil. Ce alte limbi străine mai vorbești?

Engleza, spaniola și italiana.

 • Artiști preferați sau care te inspiră?

Artista care m-a influențat cel mai mult este Céline Dion. Fără să fac un top neapărat, precizez că ascult atât Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Whitney Houston, Jennifer Hudson, Patti LaBelle, Lara Fabian, Alicia Keys, Beyoncé, cât și Sia, Lady Gaga, Adele, Ariana Grande…

 • Ce planuri ai? Pe unde te mai vedem?

Cineva mi-a făcut recent o urare tare frumoasă: „să te vezi peste tot, să te auzi peste tot.” Vreau să fac piese noi și să transform în concret această urare. Când am concerte, le anunț pe pagina mea de Facebook, vă aștept acolo!

 • Ce îți place să faci, în afară de muzică?

Sunt foarte pasionată de călătorii, de limbi străine, de a cunoaște culturi noi. De asemenea, imi place să merg la piese de teatru, să citesc, să înot.

 • Ce mesaj ai pentru cititorii TrăieșteMuzica.ro?

Să nu vă comparați cu alții, încercați să fiți cea mai bună versiune a voastră.

Citeste si despre:

Cum a fost la Balkanik Festival – Home of World Music 2023
Adolescenții ne spun cum arată problemele din viața lor, prin muzică
Cum a fost la We Love Music Festival (2023) de la Râmnicu Vâlcea
Carina Sava - despre industria muzicala din Romania, interviu pentru TraiesteMuzica.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here