“Luna” (de la Carla’s Dreams) a fost cea mai ascultata piesa din Romania in 2019

Conform celui mai recent clasament Media Forest (o institutie internationala specializata in analiza si monitorizarea cifrelor de difuzare din industria muzicala), cea mai ascultata piesa din Romania, in anul 2019, a fost “Luna”, de la Carla’s Dreams. Audienta inregistrata a fost de peste 5.2 milioane de ascultatori si 5018 difuzari la posturile de radio.

Pe locul secund, la o diferenta mica, se află The Motans feat. Irina Rimes cu “Poem”; piesa a ajuns la putin peste 5 milioane de ascultari, inregistrand 5206 difuzari.

De remarcat ca ambele piese au fost produse de Marco & Seba (Marcel Botezan si Sebastian Barac). Cei doi se bucura de notorietate internațională, fiind producatorii romani cu cel mai mare succes in prezent. In repertoriul lor sunt incluse piesele trupei Activ, Akcent, 3Sud Est si INNA. Printre cele mai mari hituri compuse si produse de cei doi se numara piesele INNEI („Hot”, „Love”, „Deja-Vu”, „Sun Is Up”, „BOP BOP”, „Diggy Down”, „Yalla”) dar si „I Did It, Mama” de la Alexandra Stan si „Dream About My Face” de la Antonia. Ei au compus single-ul „Bom Bidi Bom” interpretat de Nicki Minaj si Nick Jonas (coloana sonoră filmului „Fifty Shades Darker”). De asemenea, Marco & Seba au produs și compus piesa „Hypnotized” interpretata de AKON.

Media Forest Chart 2019 este completat de:

  • locul 3: Juan Magan X Hyenas X Mohombi X Yasiris – Claro Que Si (4.84 milioane ascultatori, 4311 difuzari)
  • locul 4: Minelli – Mariola (4.75 milioane ascultatori, 4129 difuzari)
  • locul 5: florianrus, MIRA – Strazile din Bucuresti (4.74 milioane ascultatori, 4381 difuzari)
  • locul 6: Spike – Salcamii (4.36 milioane ascultatori, 4016 difuzari)
  • locul 7: Inna – Iguana (4.17 milioane ascultatori, 3356 difuzari)
  • locul 8: Fly Project – Mexico (4.06 milioane ascultatori, 3525 difuzari)
  • locul 9: Delia feat. The Motans – Ramai (3.52 milioane ascultatori, 3767 difuzari)
  • locul 10: SICKOTOY feat. Minelli – Addicted (3.44 milioane ascultatori, 3313 difuzari)

De remarcat ca in top 10 se regăsesc, pe langa cei de primele doua locuri, si alti artiști Global Records, precum Minelli cu „Mariola”, pe locul patru, INNA cu „Iguana” pe locul șapte, Delia feat. The Motans – „Rămâi”, pe locul nouă, Sickotoy feat. Minelli – Addicted, pe locul zece.

Piesele celor mai ascultati artisti din Romania vor putea fi traite live la “The Concert” – unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului 2020, unde vor urca pe scenă Carla’s Dreams, INNA, ANTONIA, The Motans, Irina Rimes și mulți alții. Vor fi trei zile de muzică și entertainment, la Romexpo Bucuresti, pe 30, 31 mai și 1 iunie. Biletele pot fi cumpărate de aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here