Red Bull SoundClash 2022 – confruntarea muzicală epică între Spike și Irina Rimes (FOTO & VIDEO)

Spike VS Irina Rimes2 artiști, 2 ore de show, 2 scene pe care au urcat și David Ciente, Damian Drăghici, Surorile Osoianu, Adrian Minune și Carlas Dream. Scor final450.2 la 449.1, Spike triumfa.

Pe 14 mai, la Romexpo, ne-am delectat cu 4 runde dificile, unde peste 3.500 de spectatori au ovaționat show-ul excepțional dintre Spike și Irina Rimes, care-a întins limitele creativității și expresivității muzicale ale celor 2 artiști.

Multă distracție, adrenalină și surprize peste surprize – de asta au avut parte cei prezenți seara trecută, la Romexpo, la Red Bull SoundClash. Cu o galerie de invitați speciali și mai neașteptați ca niciodată – David Ciente, Damian Drăghici, Surorile Osoianu, Adrian Minune, Carlas Dreams – ediția a 4-a Red Bull SoundClash a fost o bătălie creativă a genurilor muzicale din România. 

Pe cele 2 scene față-n față de la Romexpo, cu publicul aflat decisiv în mijlocul arenei, confruntarea muzicală a fost una extrem de disputată de ambele părți. Adrian Despot a fost MC-ul  evenimentului, iar Gojira DJ-ul întregului show. Formatul competiției a inclus 4 runde muzicale plus una de încălzire, runde care-au provocat limitele creativității fiecărui artist și i-au obligat să iasă serios din zona lor de confort.

Cei doi artiști s-au antrenat timp de o lună și jumătate pentru acest show și au muncit serios ca să ducă producția acolo unde merita: un show muzical unic în România în care doar ovațiile publicului decid câștigătorul serii. De la megahiturile cu care au devenit faimoși până la experimente muzicale neașteptate, cei doi adversari au dat tot ce-au avut mai bun.

Runda The Cover s-a jucat pe „Crazy” (Gnarls Barkley), pe care Irina a interpretat-o în pași de dans, iar Spike a prelucrat-o în limba română. La runda Takeover, piesele lui Spike au fost cântate de Irina Rimes și invers. „În Palme”, „Nimic”, „Bagă” și „Paparude” au fost testul pe care l-au dat cei doi artiști din muzica celuilalt și l-au trecut cu brio. The Clash i-a purtat pe miile de fani din arenă în alte zone muzicale. Gojira, DJ-ul evenimentului, i-a trimis să experimenteze rând pe rând, pe IrinaSpike și cei peste 3.500 de fani prezenți reggae, electro și folclor.„Naufragiat”, „Bandana” și „Piesa noastră” s-au reinventat pe ritmuri jamaicane, publicul având ocazia să asculte și interpretările pieselor „Modest” și „Cosmos” în stil electro, dar și „Scandal” și „Ielele” în cheie folclorică, ultima interpretată alături de Damian Drăghici la nai și Surorile Osoianu la voce. 

La ultima rundă, The Wildcard, cei doi au trebuit să scoată „asul” din mânecă și să aducă un invitat special pe fiecare scenă. Spike a surprins pe toată lumea cu apariția lui Adrian Minune, iar pe scena albastră au răsunat hit-urile „Manele”, „Chef de chef” și „Așa sunt zilele mele”. Irina a făcut un adevărat show alături de Carla’s Dreams cu „Eroina” și „Ne bucurăm în ciuda lor”.  

La final, aplauzele publicului contorizate de decibelmetrul Red Bull SoundClash au fost calculate, iar omul serii a fost declarat SPIKE! (cu un număr total de 450.2 versus 449.1 puncte acumulate de Irina). 

Inainte de eveniment, facand referire la competitor, Irina Rimes a declarat: “Pe deoparte mă bucur că suntem din zone diferite, pe de altă parte, pe undeva ne întâlnim, cred că avem același gusturi muzicale, cred că avem aceeași estetică când vine vorba de scris versuri și a pune mesajul în piese, pe de altă parte mă bucur că el e cu rap-ul și eu sunt cu lirica. Nu cred ca e relevant să zicem “Cel mai bun sa câștige” pentru că suntem diferiți și avem și public diferit. Eu cred că cine o sa aibă norocul să aibă cei mai mulți oameni în seara asta el o să câștige. În rest, cred că este un oponent pe măsură și mă bucur să fie anume el.”

Dupa ce “inclestarea” cu Spike a luat sfarsit,  Irina Rimes a mai spus: „Vreau să mulțumesc Red Bull pentru acest proiect cool, pentru challenge-ul în fața căruia am fost pusă. Și cum spunea Despot, e un proiect pe care, după ce-l termini, ești mai bun din toate punctele de vedere. Proiectul ăsta picat mănușă pentru mine și echipa mea, care asta facem de obicei – ne jucăm în sala de repetiții, creăm piese noi din piese vechi. Aceasta este pasiunea noastră si vrem sa mulțumim pentru șansa care ni s-a dat să arătăm asta publicului într-un format de show în care totul este binevenit și muzica nu cunoaște limite. Mulțumesc Surorile Osoianu, Damian Drăghici, David Ciente, dar și Carlas Dreams pentru că mi-au servit inspirație și mi-au dat o bucățică din arta lor ca să construim acele momente ce vor rămâne, sper, mult timp in capul publicului nostru. A fost EPIC.”” 

Povestind despre conceptul de show pregatit de el, Spike (Paul Maracine pe numele adevarat), a declarat: Am făcut cumva, l-am luat pe Manu Manuel și el s-a ocupat de tot show-ul, el a făcut toată producția. Cumva, ieri la probe mi-am dat seama că mamă, stai un pic, ce show o să fie. La un moment dat te aștepți ca să fie, stai măi un pic, că avem o chitară, o tobă și-o clapă, n-o să iasă cine știe ce. Și cumva te gândești, o să iasă?! Și când dai play, mamă! Emoții am. Mi-a zis Despot, oricât de prieteni sunteți voi acolo, o să se simtă puțin conflictul ăla – Că vreau să câștig eu! 

La final, dupa ce publicul la desemnat castigator, Spike a adaugat: M-am bazat pe Wildcard, dar nu știam dacă vine. Pe Adrian Minune eu l-am văzut pentru prima oară în viața mea pe scenă la Red Bull SoundClash. Acum l-am văzut prima dată live și a fost wow! Showul Irinei mi s-a părut senzațional. Și ea știe asta. Câștigătorul trebuie să fie arbitru la următorul SoundClash pentru că-mi place atât de mult că aș mai vrea să vin, dar nu mai pot în calitate de artist… 

TikTok s-a alăturat anul acesta show-ului Red Bull SoundClash pentru a sprijini artiștii români și industria muzicală din România. La Romexpo, comunitatea TikTok a avut ocazia să își susțină artistul preferat, Irina sau Spike, prin activarea TikTok live a celor doi îndrăgiți creatori de conținut, Louis Florea și Lorena Vișan.

FOTO RED BULL SOUNDCLASH 2022:

(sursa fotografii: https://gigxels.com/)

Evenimentul poate fi urmărit accesând acest link: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=279977267590390

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here