Sarbatori de iarna fermecatoare in compania celor mai frumoase cantece traditionale

Este vremea colindelor, vremea cand impartasim bucuria mai mult decat in restul anului, cand petrecem clipe frumoase in familie si alaturi de cei iubiti.

Obiceiurile romanesti din perioada sarbatorilor de iarna sunt printre cele mai bogate, variate si pline de farmec din lume. Repertoriul traditional cuprinde colinda, plugusorul, sorcova, mersul cu steaua si multe alte dansuri si cantari specifice fiecarei regiuni.

Termenul de “colinda” are origine latină (derivat de la verbul “calare”) si se traduce prin “a vesti”, rolul colindătorilor fiind acela de a vesti Nașterea Domnului. Printre cele mai cunoscute colinde romanesti, cu diverse interpretari ale unor cunoscuti artisti mai noi sau mai vechi se numara: Deschide uşa creştine, Astăzi s-a născut Hristos, Iată vin colindători, Florile dalbe, Trei păstori, O ce veste minunată!, Bună dimineața la Moș Ajun, Steaua sus răsare, Moș Crăciun cu plete dalbe.

Pentru sarbatori de iarna cat mai reusite si pentru a va delecta cu cele mai frumoase cantece traditionale de Craciun, am ales niste selectii de colaje cu cele mai cunoscute colinde:

Echipa traiestemuzica.ro va ureaza un Craciun imbelsugat, plin de liniste si iubire. Sarbatorile de iarna sa fie un prilej de a aduce la suprafata tot ce este mai frumos si bun in noi.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here