Aerosmith – 50 de ani de cariera celebrati in cadrul unui important eveniment caritabil

In seara zilei de 24 ianuarie, la Los Angeles, a avut loc gala MusiCares – un eveniment filantropic de traditie care a strans in ultimii ani zeci de milioane de dolari pentru muzicieni si alte persoane din industrie care aveau nevoie de ajutor financiar, medical sau emotional. Cea mai recenta editie a strans 6 milioane de dolari.

Cu aceasta ocazie se acorda si premiul anual „MusiCares Person of the Year„. Beneficiarii premiilor sunt onorați cu un concert tribut „all-star” care ajută la strângerea de fonduri.

Anul acesta, trupa Aerosmith a fost aleasa, iar show-ul a fost unul de exceptie, marcand jumatate de secol de cariera pentru cea mai bine vândută formație rock americană din toate timpurile. Printre artistii care au urcat sa scena sa interpreteze celebrele hit-uri de la Aerosmith s-au numarat: Alice Copper, Johnny Depp, Jessie J, John Legend, Kesha, Foo Fighters.

Gazda evenimentului a fost comediantul britanic Russell Brand, asa ca glumele despre trecutul trupei marcat de consumul de droguri si varstele inaintate ale membrilor (Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton) nu au lipsit. Referidu-se la solistul Steven Tyler in varsta de 71 de ani, Russell Brand a spus ”E o minune că mai este în viaţă!”.

Trupa Aerosmith a fost infiintata (în formula de trio: Perry, Hamilton, Tyler) la Boston, în 1970, și a ajuns cunoscută ca varianta americană a trupei Rolling Stones. S-a remarcat prin combinația de hard-rock, blues, pop, heavy-metal, glam, R&B, inspirand numeroşi alţi artişti rock. Trupa a adunat de-a lungul anilor numeroase trofee (printre care patru premii Grammy si zece MTV Video Music Awards) şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001. Printre cele mai cunoscute piese se numără „Walk This Way”, „Cryin'”, „Janie’s Got A Gun”, „Pink”, „Dream On”, „Jaded”, „I Don’t Wanna Miss A Thing”.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here