Amnesty International îi cere scuze lui Iggy Pop pentru că i-a folosit imaginea

Organizația de apărare a drepturilor omului Amnesty International îi cere scuze lui Iggy Pop pentru că i-a folosit imaginea într-o campanie, fără să aibă acordul cântărețului punk. În ultima sa campanie de combatere a torturii, lansată pe 17 iunie, au fost folosite imagini șocante, amintește miercuri rtl.fr.

Iggy PopImaginile prezintă celebrități cu fețele tumefiate, ca după tortură, iar textele care le însoțesc sunt în totală contradicție cu propriile lor convingeri. La Iggy Pop scrie ‘Justin Bieber este viitorul rock-ului’, propoziție care ar fi putut fi rostită de cântăreț doar sub tortură.

La opt zile de la lansarea campaniei, Amnesty International a dat publicității un comunicat în care își cere scuze pentru faptul că imaginea cântărețului punk a fost utilizată fără acordul lui. ‘Am folosit imaginea lui Iggy Pop fără să îi cerem permisiunea. Chiar dacă am acționat cu bună credință, vrem să îi cerem scuze că am făcut-o’, se arată în comunicat.

Organizația justifică în continuare felul în care a procedat: ‘Primul scop al acestei campanii era să sensibilizăm oamenii în privința utilizării torturii. Potrivit studiilor noastre, unii continuă să creadă că tortura poate fi utilă uneori, iar o minoritate este de părere că este justificată în anumite cazuri.’

Amnesty International adaugă că textul care apare pe așa-zisul afiș de campanie — ‘Justin Bieber este viitorul rock-ului’ — nu reflectă ceea ce gândește Iggy Pop. ‘Face parte din procesul creativ al campaniei; este vorba înainte de toate de ironie’, se mai spune în comunicat.

Iggy Pop nu a reacționat oficial la campania Amnesty Internațional, dar a trecut pe contul său de Twitter link-ul unde pot fi citite scuzele organizației de apărare a drepturilor omului, încheie rtl.fr.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here