Andre Rieu a primit „Premiul Internaţional – Prietenii României“ în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă „Om între oameni“

Îndrăgitul violonist André Rieu a obţinut “Premiul internaţional-Prietenii României” în cadrul celei de-a şasea ediţii a Galei Premiilor de Excelenţă în Civism “Om între oameni”. 

Rieu, BoekarestMarele artist a fost omagiat pentru palmaresul său impresionant, pentru cele şapte concerte extraordinare susţinute anul trecut pe scena din inima capitalei,  pentru că a adus strălucirea valsului din saloanele vieneze în mijlocul publicului larg, pentru geniul său violonistic, pentru performanţă de a fi scos muzica clasică din sălile de concert şi de a o fi mutat pe stadioane şi în parcuri, de a fi reuşit ca, pe lângă publicul restrâns, specializat, să atragă şi să fidelizeze un public imens, care astăzi ascultă cu un entuziasm debordant piese ale marilor compozitori.

Cuvintele de apreciere la adresa maestrului André Rieu au continuat în prezenţa auditoriului: “Îl omagiem cu dragoste şi respect, ca răspuns la dragostea şi respectul pe care le poartă poporului român. Suita de concerte-maraton, desfăşurată în vară, la Bucureşti, a fost memorabilă, iar atmosfera creată de publicul român a fost catalogată de maestrul însuşi drept “copleşitoare”. Cum incandescent a fost concertul susţinut la Maastricht, împreună cu marele naist Gheorghe Zamfir şi un grup de muzicieni români. Ziarele au titrat atunci: “André Rieu a ridicat Europa în picioare pentru România”!

Cum prietenul la nevoie se cunoaşte, maestrul a venit special în România, atunci când a auzit despre tragedia de la Clubul Colectiv. A păstrat un moment de reculegere la locul comemorativ din faţa Clubului şi a declarat că toate încasările DVD-ului făcut în România-pe care vi-l oferim cu drag şi domniilor voastre în această seară-vor reveni tinerilor şi familiilor lor.

Iată un sincretism emoţionant, unic, între dăruirea medicilor români care s-au îngrijit de trupurile arse ale oamenilor şi generozitatea muzicianului care s-a ocupat de sufletele oamenilor”.

Aflându-se în perioada pregătirilor pentru următorul turneu, Andre Rieu nu a putut fi prezent la gala  “Om între oameni”, dar a transmis un mesaj video emoţionant prin intermediul căruia a adresat mulţumiri speciale şi a mărturisit că este nerăbdător să revină pe scena din Piaţa Constituţiei cu noul său concert, ce se va desfăşura în data de 11 iunie.

 

Printre laureaţii ediţiei actuale a Galei Premiilor de Excelentă în Civism  “Om între oameni” s-au aflat de asemenea:

– Ilie Nastase – Excelenta in sport;
– Dumitru Prunariu – Aspiratie si cutezanta;
– Dorel Visan – Magia Cuvantului;
– Mircia Dumitrescu – Patriarhul Artelor;
– Nicolae Tanase – Spiritualitate si har ;
– Nicolae Zamfir -Stiinta mileniului trei;
– Medicina – corifeii vietii – premiu colectiv cadrelor medicale care au ajutat victimele din incendiul Colectiv
– Andre Rieu – Premiul international – Prietenii Romaniei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here