Anni-Frid Lyngstad, membră în grupul ABBA, a lansat primul ei single din ultimii 10 ani

Anni-Frid Lyngstad, membră în grupul ABBA, a lansat de curând cântecul “1865”, primul ei single din ultimii 10 ani, informează music-news.com.

Anni-Frid LyngstadPrecedentul single lansat de Anni-Frid Lyngstad a fost “The Sun Will Shine Again”, un cântec pe care l-a înregistrat în 2004 pentru proiectul “Beyond The Notes” al muzicianului Jon Lord, membru al trupei Deep Purple. Cel mai recent album al ei, “Djupa andetag”, a fost înregistrat în limba suedeză în 1996, în Studioul Polar Music din Stockholm. Albumul final al grupului ABBA s-a intitulat “The Visitors” şi a apărut pe piaţă în 1981.

Anni-Frid Lyngstad a anunţat în 2004 că a luat hotărârea de a se retrage din industria muzicală, dar a revenit în 2010 pentru a înregistra un cover al unei piese de Cat Stevens, “Morning Has Broken”, ce a fost inclusă pe albumul “Reconnection” lansat de Georg Wadenius. Acel cântec a reprezentat un favor personal ce i-a fost făcut cântăreţei suedeze şi a fost interpretat live la nunta ei cu prinţul Ruzzo în 1992. Prinţul Ruzzo a murit din cauza unui limfom în 1999.

“1865” reprezintă o nouă colaborare între Anni-Frid Lyngstad şi Dan Daniell, cu care a înregistrat un cântec, “Lierber Gott”, în 2003. Single-ul marchează cea de-a 150-a aniversare a primei ascensiuni a vârfului alpin Matterhorn în urma unei expediţii care a plecat din oraşul elveţian Zermatt. Atât Anni-Frid Lyngstad, cât şi Dan Daniell, locuiesc în Zermatt.

Încasările care vor fi aduse de comercializarea acestui single vor fi donate Fundaţiei pentru copii Frida şi Dan Daniell. Fundaţia sprijină mici proiecte de caritate din Elveţia, dar şi din alte ţări din Europa şi de pe alte continente.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here