joi, octombrie 24, 2024
AcasăȘTIRIAzis, unul dintre cei mai populari şi controversaţi cântăreţi din Balcani, concertează...

Azis, unul dintre cei mai populari şi controversaţi cântăreţi din Balcani, concertează în România

Azis, unul dintre cei mai populari şi controversaţi cântăreţi din Balcani, comparat adesea la apariţiile excentrice cu Lady Gaga, cântăreţ de origine bulgară cu cea mai mare notorietate în ţara sa, va concerta pentru prima dată în România, pe 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă.

Azis

Controversat datorită extravaganţelor sale apariţii pe scenă, Azis a reuşit să devină popular în lumea întreagă datorită mix-ului inedit pe care-l reprezintă muzica sa şi modului în care o pune-n scenă. Cel mai căutat nume pe Google în Bulgaria în 2015, Azis a reuşit să atragă atenţia prin compoziţiile sale muzicale, astfel încât ultimul său videoclip, „Habibi”, a avut aproape 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.

În luna martie a acestui an, Azis a intrat „pe lista scurtă” a celor 25 de cântăreţi care, potrivit publicaţiei „New York Times”, indică trendurile şi direcţiile viitoare de orientare ale muzicii. „Publicitatea de care m-am bucurat şi eu şi piesa Habibi m-a încurajat într-un fel în care nu cred să o fi trăit vreun alt cântăreţ din Europa”, spune Azis. „E un lucru notabil faptul că sunt singurul cântăreţ din această listă care nu cântă în limba engleză”, subliniază Azis.

Cântăreţul şi-a început cariera muzicală în Bulgaria şi a lansat primul său album în 1999. Astăzi, Azis, una dintre cele mai influenţe celebrităţi de origine bulgară din toate timpurile, se află la cel de-al cincisprezecelea album, ultimul fiind lansat chiar anul acesta, „Gadna Poroda”.

Cu un timbru particular şi abilităţi muzicale incontestabile, Azis se remarcă prin diversitatea influenţelor din muzica sa, dar şi prin apariţiile sale scenice spectaculoase. Un mix de pop-folk bulgăresc modern, muzică ţigănească, dar şi influenţe indiene, turceşti şi arabe dă nota specifică muzicii care l-a făcut celebru pe Azis. Iar dacă pentru cei mai mulţi popularitatea uriaşă de care se bucură artistul din Balcani este un fapt uimitor, Azis recunoaşte că el a ştiut întotdeauna la ce să se aştepte.

„Dacă aş spune că succesul meu m-a luat prin surprindere aş minţi”, mărturiseşte Azis. „Când aveam opt ani şi învăţătoarea m-a întrebat ce vreau să mă fac când voi fi mare, i-am răspuns Voi fi un star”, dezvăluie Azis.

Cât despre orientarea sa homosexuală şi faptul că pe scenă sau în videoclipurile sale nu a ascuns niciodată faptul că preferă bărbaţii, cântăreţul oferă următoarea explicaţie: „Poate că motivul pentru care mă aflu pe această planetă este de a-i ajuta pe oameni să nu se teamă să fie diferiţi, să nu se ascundă şi să meargă cu capul sus” mai spune artistul.

Pe 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă, publicul românesc iubitor al acestui gen de muzică îl poate vedea şi asculta live în premieră la noi în ţară pe Azis, cântăreţul din Balcani care a reuşit să ducă muzica ţigănească tocmai la New York. Biletele la concert pot fi procurate de pe vreaubilet.com

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.