Balkanik! Festival aduce în Capitală, între 12 şi 14 septembrie, importanţi DJ din Balcani

Balkanik! Festival, care se va desfăşura între 12 şi 14 septembrie, îi aduce pe scena de la Grădina Uranus din Bucureşti pe cei mai importanţi DJ din Balcani, într-o ediţie care va prezenta un amestec de muzică electronică, raggae, jazz şi hip-hop.

afis balkanik 2014

Cea de-a patra ediţie a Balkanik! Festival va fi o ediţie “explozivă şi curajoasă”, incluzând în line-up trupe care îi vor reuni pe cunoscătorii de world music, balkan music, jazz manouche şi iubitorii de sounduri electronice, dub-reggae, hip-hop.

Printre cele cinci nume confirmate deocamdată în line-up se află doi headlineri: Shantel & Bukovina Club Orkestar din Germania şi Kiril Djaikovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest.

Shantel este cel mai cunoscut DJ din Balcani. Născut la Frankfurt, cu origini în Bucovina, a cântat la cele mai mari festivaluri din întreaga lume, de la Glastonbury la Roskilde, cu rezidenţe la Istanbul, Roma, Viena, Zurich şi a câştigat numeroase premii, printre care BBC World Music Award. A compus coloane sonore pentru filmele “Borat” şi “The Edge of Heaven”.

Kiril este unul dintre cei mai apreciaţi compozitori şi producători de muzică electronică din zona Balcanilor, cunoscut publicului festivalier pentru show-uri în cadrul EXIT Festival, Pohoda, Woodstock, Gypsy Jazz Festival. Muzica lui Kiril aduce pe scenă un amestec cu influenţe tradiţionale macedonene, reggae, jungle MC şi electro rap.

De asemenea, la festival va concerta Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, una dintre cele mai solicitate trupe de muzică etno-electronică din Sofia. Aceasta a fost revelaţia de la ediţia de anul trecut şi se numără printre artiştii care au semnat cu faimoasa casă de producţie Asphalt Tango.

Tot la Balkanik! Festival va concerta Čači Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internaţional din ultimii ani, recent distinsă cu premiul German Record Critics’ Award. Čači Vorba este o trupă poloneză de Gypsy-fusion, specializată în muzică din Europa de Est, din spaţiile carpatic şi balcanic, cântată cu “inima, spiritul şi cunoaşterea” şi mixată cu jazz, French musette, minimalism.

De asemenea, pe scena festivalului va urca Django Lassi, care şi-au creat o reputaţie, atât în pub-urile cabaret din Berlin şi la festivaluri europene de open-air jazz, cât şi la festivaluri şi rave-uri extatice de trance.

Abonamentele promoţionale pentru ediţia 2014 au fost puse în vânzare la preţul de 98 de lei pentru toate cele trei zile de festival. Preţul este valabil pentru toate abonamentele achiziţionate până pe 15 august. Abonamentele pot fi cumpărate de pe easytickets.ro, eventim.ro, din reţeaua Eventim şi pe site-ul balkanikfestival.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here