B’ESTFEST Summer Camp nu va mai avea loc anul acesta

Ediţia B’ESTFEST Summer Camp programată pentru vara acestui an nu va mai avea loc, principalele motive din spatele deciziei fiind legate de greutăţile întâmpinate de organizatori în contractarea artiştilor. Aceasta ar fi fost a opta ediţie a festivalului, ce urma să aibă loc în perioada 31 iulie – 2 august, pe domeniul Palatului Mogoşoaia de lângă Bucureşti.

B'estfest Summer Camp 2014

Lipsa de sincronizare la nivel de routing cu mai mulţi artişti relevanţi pentru piaţa din România, vizaţi pentru B’ESTFEST Summer Camp, a stat la baza deciziei de a anula ediţia din acest an a festivalului. “Întotdeauna line-up-ul unui festival este foarte greu de realizat din pricina numărului foarte mare de artişti al căror program trebuie să se sincronizeze. Din păcate, până în momentul de faţă nu am reuşit să securizăm headlinerii pe care ni i-am fi dorit pentru ediţia 2014, iar nerespectarea standardelor cu care B’ESTFEST şi-a obişnuit fani de-a lungul timpului nu a fost şi nu este nici în momentul de faţă o opţiune. De aceea am ales, cu părere de rău, să anulăm ediţia 2014”, a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

B’ESTFEST Summer Camp s-a născut în 2007 şi a trecut prin mai multe schimbări de-a lungul timpului, reuşind în cei şapte ani de existenţă să devină cel mai mare festival din România recunoscut şi recomandat la nivel internaţional. Publicaţii precum The Times sau The Guardian l-au inclus în topul celor mai bune 20 de festivaluri europene, fiind nominalizat în repetate rânduri la premiile industriei de profil: UK Festival Awards şi European Festival Awards.

Considerat un adevărat obiectiv turistic estival, B’ESTFEST a reuşit să aducă în România câteva zeci de mii de turişti străini de-a lungul anilor, devenind una dintre destinaţiile preferate de aşa numiţii “festival goers” datorită programului şi a facilităţilor oferite: muzica live pe mai multe scene, nenumărate extra-activităţi, camping, iarbă verde şi preţuri reduse.

Anul acesta, B’ESTFEST Summer Camp urma să se desfăşoare pentru prima dată pe domeniul Palatului Mogoşoaia, în perioada 31 iulie, 1, 2 august. Concertul trupei The Cat Empire nu va fi anulat, acesta urmând a se desfăşura la aceeaşi dată, însă într-o altă locaţie ce va fi confirmată în perioada următoare.

Fanii festivalului care şi-au achiziţionat deja bilet pentru ediţia B’ESTFEST a acestui an, au la dispoziţie două opţiuni: răscumpărarea contravalorii acestuia sau preschimbarea lui într-un alt bilet pentru oricare dintre celelalte evenimente Emagic confirmate până în prezent, respectiv Peter Gabriel (8 mai, Romexpo), Tori Amos (19 iunie, Arenele Romane) şi The Cat Empire (31 iulie).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here