luni, iulie 22, 2024
AcasăȘTIRIBilly Idol îşi va lansa autobiografia pe 7 octombrie

Billy Idol îşi va lansa autobiografia pe 7 octombrie

Cântăreţul rock Billy Idol, care va concerta în România la sfârşitul lunii iunie, va lansa, pe 7 octombrie, volumul autobiografic „Dancing With Myself”, a declarat purtătorul de cuvânt al muzicianului, citat de contactmusic.com.

Billy Idol

În această carte, Billy Idol va relata „povestea sa de viaţă remarcabilă”, de la „copilăria sa efemeră până la rolul său fundamental în mişcarea punk din Marea Britanie şi ascensiunea sa fulgerătoare ca unul dintre primele megastaruri MTV. El va dezvălui în premieră poveşti despre cultură, sex, droguri şi rock’n’roll care i-au pigmentat experienţa, în perioada în care a ajuns în topurile muzicii rock britanice”, a spus un purtător de cuvânt al artistului.

Billy Idol va prezenta proiectul autobiografiei joi, la congresul anual al editorilor BookExpo America, din New York, înainte de a porni în turneul său european, care debutează pe 7 iunie, cu un concert în Suedia.

„Am venit la New York în primăvara lui 1981, cu chitara mea Country Gentleman într-o mână, o valiză în alta, cu jacheta mea roz în stilul lui Elvis din anii ’50 în portbagaj şi cu restul lucrurilor în spate. Cu siguranţă acest oraş, cu zgârie-norii săi până la stratul de ozon, atingând înălţimi până atunci necunoscute, ar fi putut saluta încă un străin într-o ţară străină, încă un explorator acţionând fără teamă, faţă în faţă cu viitorul său extrem de nesigur. Cerurile au luminat venirea mea în America în acea primă noapte cu stele căzătoare şi cu un efect de halo ciudat, care ar fi putut fi omul din Lună râzand de îndrăzneala mea”, spune Billy Idol.

„Aproape 33 de ani mai târziu, am venit la tine din nou, cu o poveste de spus. M-ai ştiut ca Billy Idol, rebelul care aduce iadul pe pâmânt, care şi-a trăit viaţa din plin, uneori mai mult decât viaţa i-a permis. Dar eu sunt, de asemenea, William Albert Michael Broad, un copil al clasei muncitoare din suburbiile Londrei: un visător cu nasul întotdeauna într-o carte, blestemat cu sentimente prea multe, vise prea mari şi tristeţi prea adânci. Viaţa mi-a dat o cheie de aur atunci când m-am îndrăgostit de rock’n’roll (o datorez muzicii din sângele irlandez al mamei mele) şi o lume cu totul nouă s-a deschis pentru mine. Cu această lume a venit fiecare ocazie şi fiecare ispită de sub soare şi, totodată, exces non-stop. Sunt iremediabil împărţit între întuneric şi bine, sunt rebel şi sfânt, maniac sexual şi călugăr, poet şi preot, demagog şi populist. Pe hârtie, pun totul jos, fiecare bucăţică de inimă”, spune Billy Idol în prefaţa autobiografiei.

Cântăreţul, care a mai concertat în România în vara anului 2006, va susţine un spectacol la Bucureşti pe 29 iunie, şi un altul la Cluj-Napoca, pe 30 iunie.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.