CNA s-a răzgândit: Taraf TV poate funcţiona în continuare

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a răzgândit în privinţa Taraf TV şi a decis să îi prelungească licenţa audiovizuală, fapt pentru care televiziunea de manele şi muzică de petrecere va putea să funcţioneze în continuare.

cna nu mai inchide taraf tv

CNA a reanalizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Real Top Media TV SRL de prelungire cu nouă ani a licenţei audiovizuale de satelit pentru televiziunea de manele şi muzică de petrecere Taraf TV. Licenţa audiovizuală a Taraf TV ar fi expirat pe 15 februarie.

În şedinţa CNA din 30 ianuarie, membrii Consiliului hotărâseră să nu prelungească licenţa Taraf TV. Potrivit discuţiilor din şedinţa CNA de atunci, cei mai mulţi membri ai Consiliului au considerat că videoclipurile cu manele care sunt difuzate permanent pe Taraf TV încalcă legislaţia audiovizualului, prezentând femei care mimează actul sexual şi în alte ipostaze degradante.

După decizia CNA din 30 ianuarie, Honorius Prigoană şi Rareş Gărduş, acţionari ai Taraf TV, au declarat pentru MEDIAFAX că vor contesta decizia luată de Consiliu.

Astfel, în şedinţa de joi, 6 februarie, reprezentanţii societăţii Real Top Media TV SRL, Rareş Gărduş şi Jean Niculescu, au revenit în faţa CNA cu o nouă solicitare de prelungire a licenţei audiovizuale a Taraf TV, precizând că au luat măsuri pentru remedierea aspectelor semnalate de membrii CNA în şedinţa din 30 ianuarie, în privinţa videoclipurilor difuzate.

În urma discuţiilor cu Rareş Gărduş şi Jean Niculescu, CNA a decis să prelungească licenţa Taraf TV. Decizia a fost luată cu opt voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu), în timp ce „împotriva” prelungirii licenţei au votat Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here