Concurenți între 14 și 77 de ani s-au întrecut în cea mai recentă ediţie „X Factor“

E deja obişnuinţă faptul că serile de vineri stau sub semnul factorului X la Antena 1. Şi aseară, momente extraordinare, presărate cu emoţii puternice şi voci senzaţionale şi-au dat întâlnire pe scena super show-ului “X Factor”, iar telespectatorii s-au putut bucura de ele în compania celor trei juraţi, diva Delia, showmanul Horia Brenciu şi rock-starul Ştefan Bănică.

Adriana Colaci

Emoţiile s-au resimţit puternic încă de la primul concurent. Adriana Colaci i-a impresionat pe juraţi cu determinarea cu care a apelat la acest concurs, pentru a le demonstra părinţilor săi că în viaţă poţi mai mult. Adriana le-a spus acestora că vin împreună să vadă spectacolul şi, într-un final, s-a furişat pe scenă, unde a făcut senzaţie. „Te văd cu lacrimi în ochi şi vreau să te pup! Eşti o fată sensibilă”, i-a spus rock-starul Bănică tinerei, care merge mai departe în concurs cu doi de ‘DA’.

Monica Iudith Şipoş, în schimb, nu a reuşit să treacă mai departe. Doamna care le-a mărturisit juraţilor că a renunţat la muzică din cauza geloziei soţului, deşi a venit cu melodia „Îţi arăt că pot”, nu i-a impresionat pe juraţi. „Stimată doamnă, mie mi-aţi arătat… că nu puteţi”, i-a spus Horia.

Alex Constantin, fiul lui Nicu Gigantu, l-a încântat pe Horia Brenciu cu piesa „Septembrie, luni”. „Îţi mulţumesc că mi-ai dat o nouă idee despre cum să fac piesa asta”, i-a mărturisit juratul.

Din păcate pentru băieţii din grupul Anonymus, experienţa „X Factor” s-a încheiat aseară. Cei trei rapperi din Craiova nu au fost pe placul juraţilor. „Mi-era frică să nu îţi cadă pantalonii ăia”, i-a spus rock-starul Bănică unuia dintre ei.

La doar 14 ani, Adina Chiş, micuţa Albinuţă din Bucureşti, spune despre ea că este şi dansatoare şi cântăreaţă şi actriţă, iar cel mai mare vis al său este să ajungă la Hollywood. I-a încântat pe juraţi cu un moment din musicalul „Chicago”, pe care a şi dansat cu Ştefan Bănică, atunci când ea avea doar 6 anişori, la un concert al artistului, şi nu s-a oprit aici. Le-a mai cântat şi o piesă din repertoriul lui Nicky Minaj, care i-a emoţionat pe juraţi. Dani Oţil i-a pus o întrebare surprinzătoare tinerei – „Dacă o să ajung foarte bătrân şi foarte sărac, iar tu foarte bogată, la Hollywood, promiţi să ai grijă şi de noi?”.

Adina Chis

Nici Alexandru Nicolae Gavrizi, nici Sergiu Rudean, nu i-au convins pe cei trei juraţi că locul lor este pe scena „X Factor”. Pe Vasile Macovei, Delia nu s-a lăsat până nu l-a convins să îşi scoată tricoul. „De ce ţi-ai pus tricoul pe tine, că nu era nevoie?”, a glumit diva de la „X Factor”. Cu un fizic de invidiat, pentru care merge la sală de mai bine de patru ani, Vasile a băgat zâzanie între juraţii show-ului: „Exact ca el am şi eu abdomenul, la indigo”, a glumit Brenciu, în timp ce Răzvan, care venise şi el pe scenă, a continuat: „Eu am un fizic, zici că-i psihic!”. Ştefan Bănică a punctat: „Măi Vasile, ce ai mă cu noi, noi cu ce ţi-am greşit?”. Melodia aleasă de el nu l-a ajutat să meargă mai departe în concurs.

Beatbox-ul lui Victor Sas a făcut senzaţie în sala „X Factor”. Delia a făcut un duet cu el şi chiar l-a rugat să îi fie profesor în încercarea de a deprinde şi ea acest stil. Ba mai mult, diva l-a şi chemat la masa juriului, pentru a-i oferi un pupic.

Grupul Preda, în schimb, a reuşit doar să îi scoată din stare pe juraţi. „E o premieră la ‘X Factor’. Starea de somnolenţă pe care ne-aţi indus-o… Noroc cu Delia, că mi-a dat un cot şi m-am trezit”, le-a spus Ştefan Bănică. Hohote de râs s-au auzit din sală în momentul în care Brenciu i-a spus băiatului din trupă că e bun pentru fiica lui cea mică, iar tânărul i-a replicat că e căsătorit. „Frate, s-o adormi, nu să te combini cu ea, că are un an jumate!”, i-a spus râzând showman-ul de la „X Factor”.

Victor Sas

Sabrina Stroe a adus campionatul mondial pe scena de la „X Factor”. I-a încântat pe juraţi cu piesa „Skyfall”, a lui Adele, iar atunci când le-a spus juraţilor că e microbistă, aceştia l-au invitat şi pe tatăl micuţei pe scenă şi au încins o miuţă. Diva Delia şi-a găsit locul în poartă, în vreme ce Ştefan s-a mulţumit doar să comenteze meciul.

Rumoare în sală a stârnit şi Amir Arafat, în momentul în care s-a prezentat. Tânărul palestinian are nu mai puţin de şase nume, şi chiar şi lui i-a luat câteva zile să le înveţe pe toate. Şi pe el l-au lăsat juraţii interpreteze două melodii, iar cea de-a doua, din repertoriul lui Tarkan, a scos-o la dans pe diva Delia. Pe showmanul Brenciu, în schimb, a cam reuşit să îl supere, pentru că vroia să aibă mereu ultimul cuvânt.

După momentul Dianei Căldăraru, tânăra de doar 15 ani din Gura Humorului, Delia şi Ştefan s-au ridicat în picioare să o aplaude: „Măi fată, m-ai emoţionat şi mi-ai adus aminte de ce sunt la ‘X Factor’”, i-a mărturisit juratul. Cu o tehnică vocală excepţională, o emisie bună, un acompaniament excelent la pian, micuţa Diana i-a convins pe juraţi că locul ei este pe scena concursului.

Diana Caldararu

Următorul concurent le-a oferit juraţilor, dar şi telespectatorilor, o adevărată lecţie de viaţă. Filip Dongo, la doar 17 ani, a reuşit să sfideze moartea. În jurul vârstei de 8-9 ani, Filip nu a mai putut să meargă, iar diagnosticul medicilor a fost unul cumplit, o formă de cancer ce risca să i se împrăştie în tot corpul. Au urmat luni grele de chimioterapie, la care organismul lui nu a răspuns corespunzător şi tânărul a fost la un pas de moarte, din cauza unui stop cardio-respirator.

„Erau dureri foarte mari şi seara nu prea puteam să dorm. Ascultam muzică şi plângeam. Era felul meu de a mă linişti!”, povesteşte Filip, care mai spune că a aşteptat momentul în care nu va mai avea nevoie de cârje, tocmai pentru a veni la „X Factor”.

Filip a venit în faţa juraţilor „X Factor” să îşi îndeplinească visul. A pregătit un moment special şi şi-a adus cu el şi chitara, la care a învăţat să cânte în urmă cu doi ani. Rock-starul Bănică i-a povestit cum a început el să cânte la acest instrument: „M-am apucat de chitară pe la 13 ani şi tot aşa, ca tine, m-am dus o singură dată cu chitara la liceu, era unul puternic, dar puternic, ştia trei acorduri, şi i-am zis să mă înveţe şi pe mine. Şi ştii de ce? El cânta cu chitara, eu la pian şi toate fetele fugeau după el. Dar n-a vrut să-mi arate, al naibii!”, a mărturisit juratul. Filip merge mai departe în următoarea etapă a show-ului.

Maria Mocioiu

Ultima concurentă s-a remarcat prin eleganţa sa. Doamna Maria Mocioiu, la 77 de ani, a hotărât să participe la „X Factor” România, după ce de-a lungul vieţii sale a cântat alături de unii dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii. Doamna Maria le-a mărturisit în backstage celor doi prezentatori ai show-ului, Răzvan şi Dani, că a urcat pe scenă alături de Tina Turner, Jose Carreras sau Plácido Domingo şi că a avut onoarea să îi cânte chiar şi lui Papa Wojtyła, „Ave Maria”.

Pentru „X Factor” doamna Maria şi-a ales tot o arie clasică, iar la final, showmanul Brenciu a urcat alături de dumneai pe scenă pentru a interpreta împreună câteva acorduri din „O sole mio”. „Doamna Mocioiu, fermecătoarea noastră soprană trece dincolo de tipologia de personaj. Ea este o artistă, e şi nebună şi colorată şi talentată. Asta înseamnă ‘X Factor’”, a mărturisit Horia. Doamna Maria le-a demonstrat tuturor că ‘X Factor’ nu are bariere, iar parcursul său continuă la „X Factor”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here