Conturile de Twitter şi Instagram ale cântăreţei Taylor Swift au fost sparte

Cântăreaţa pop americană Taylor Swift a anunţat, marţi, că paginile sale de pe platformele online Twitter şi Instagram au fost atacate de hackeri, dar mesajele ilegitime publicate pe conturile vedetei au fost şterse rapid de pe reţele sociale.

Taylor Swift

Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, al cărei cel mai recent album „1989” a dominat clasamentele constant de la lansarea în urmă cu circa trei luni, are un grup mare de fani care o urmăresc prin intermediul reţelelor de socializare online. Contul său de Twitter este al patrulea cel mai popular din lume, cu 51,4 milioane de urmăritori (followers, n.r).

„Contul meu de Twitter a fost spart, dar nu vă faceţi griji, Twitter şterge mesajele ilegitime şi îmi blochează contul până ce vor descoperi cum de s-a putut întâmpla asta şi până primesc noile parole”, a declarat Taylor Swift într-o declaraţie publicată marţi pe pagina sa de pe platforma de microblogging şi socializare online Tumblr, deţinută de Yahoo.

„Niciun moment de plictiseală”, mai scria în mesajul de pe Tumblr, înainte ca un alt text să informeze că şi contul cântăreţei de pe platforma de socializare online şi de partajare de fotografii şi videoclipuri Instagram, deţinută de Facebook, a fost spart de hackeri.

Vedetele sunt ţinte frecevente ale hackerilor care au publicat pe internet informaţii personale şi stânjenitoare în urma unor atacuri anterioare asupra conturilor unor celebrităţi importante.

Agentul lui Taylor Swift nu a răspuns cererilor presei de a comenta situaţia. Totodată, Twitter şi Instagram nu au răspuns cererilor referitor la clarificarea informaţiilor privind existenţa sau nu a unui atac informatic asupra conturilor lui Taylor Swift.

Cântăreaţa a publicat mesaje pe Twitter la două ore după atacul informatic, sfătuindu-şi fanii să urmărească două conturi pe care Twitter le clasificase drept suspendate la ora transmiterii ştirii de către Reuters.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here