Enrique Iglesias, acuzat de plagiat din cauza piesei „Bailando“

Enrique Iglesias a fost dat în judecată de doi compozitori care îl acuză pe cântăreţul spaniol că a plagiat o melodie de-a lor atunci când a înregistrat piesa „Bailando”.

Enrique Iglesias

Cristian Escuti şi German Schulz afirmă că single-ul „Bailando” reprezintă de fapt o copie a piesei lor „Quiero Bailar Contigo”, înregistrată în 2009 şi propusă ulterior, în 2012, directorilor de la Sony Music, informează contactmusic.com.

Cei doi compozitori nu au primit niciun răspuns de la managerii casei de discuri şi au presupus că aceştia au ales să ignore propunerea lor, până când au ascultat single-ul „Bailando”, lansat de Enrique Iglesias în 2014.

Cristian Escuti şi German Schulz, citaţi de TMZ.com, spun că ritmul, linia melodică, versurile şi corul din refrenul piesei lui Enrique Iglesias au fost preluate din cântecul lor.

„Bailando” este un cântec înregistrat de cântăreţul spaniol Enrique Iglesias pentru cel de-al 10-lea album de studio al său, „Sex and Love”, apărut pe piaţă în anul 2014. Versiunea originală a piesei, înregistrată în limba spaniolă, reprezintă o colaborare a cântăreţului spaniol cu artiştii cubanezi Descemer Bueno şi Gente de Zona. Cântecul a fost lansat de Universal Republic Records şi reprezintă cel de-al şaselea extras pe single de pe albumul „Sex and Love”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here