Cristina Tănase, câştigătoarea celui mai important concurs de jazz din lume, „Shure Montreux Jazz Voice Competition“

Zilele trecute, a avut loc celebrul festival de jazz de la Montreux, iar Cristina Tănase (alias June) a fost singura participantă din România şi unul dintre cei 10 finalişti. Tânăra artistă a primit trofeul „Special Jury Prize”, primul premiu de acest gen acordat în cei peste 50 ani de festival.

Jazz Cristina Tanase

„Aceasta a fost prima mea participare la un eveniment internaţional de jazz, unde au fost selectaţi 10 concurenţi din 160 de participanţi din mai multe ţări. Am primit ‘Special Jury Prize’ în finala, primul premiu de acest gen în toţi cei 50 de ani de festival, pe care juriul l-a conceput special pentru mine, care a venit cu o invitaţie de o săptămână la Montreux Jazz Academy, unde voi avea şansa să cunosc mari mentori de jazz şi să fac parte dintr-o lume de muzicieni absolut excepţionali”, a spus artista.

„Sunt mândră că am reprezentat România şi că am adus cu mine, peste hotare, o parte din moştenirea culturală. Am învăţat ce înseamnă jazz cu adevărat, am legat prietenii cu oameni care împart aceleaşi aspiraţii şi am plâns, de emoţie, când am fost îmbrăţişată de zeci de oameni, care au venit să mă felicite pentru succesul performanţei mele”, a mai declarat Cristina.

Cristina a interpretat live în cadrul concursului două melodii, „Don’t Get Around Much Anymore”, inspirată de celebra interpretare a lui Natalie Cole şi o adaptare jazzy a binecunoscutei piese „Până când nu te Iubeam”, de la Maria Tănase.

„Publicul a fost extrem de receptiv, mai mult decât mă aşteptam, compus din personalităţi de excepţie, între care s-a aflat şi ambasadoarea României în Elveţia, care după reprezentaţie, m-a felicitat personal, din suflet, fapt care a însemnat o mare onoare pentru mine”, mai adaugă artista.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here