Depeche Mode ajunge, pe 23 iulie 2017, pentru prima dată la Cluj-Napoca

Depeche Mode, una dintre cele mai influente trupe din istorie, a anunţat printr-o conferinţă de presă în Milano începerea unui nou turneu mondial, care va ajunge pe 23 iulie 2017 şi în Cluj-Napoca. Turneul promovează viitorul album, Spirit, ce va fi lansat la începutul anului viitor.

Depeche ModePrima parte a turneului Global Spirit îi aduce pe Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher în faţa a peste 1.5 milioane de fani din 32 de oraşe din 21 de ţări europene. Turneul debutează pe 5 mai 2017 şi include concerte pe Stade de France din Paris, San Siro din Milano sau Olympiastadion din Berlin, dar şi pe stadioane nemaiîntâlnite de trupă, ca London Stadium, Otkritie Arena din Moscova sau Cluj Arena. Turneul european se încheie pe 23 iulie 2017 cu un ultim show în Cluj-Napoca. Găsiţi în comunicatul de presă toate datele şi oraşele confirmate.

După două show-uri de succes în Bucureşti, în 2006 şi 2013, Depeche Mode revine în România pentru a susţine un concert în premieră în Cluj-Napoca. Acesta are loc pe 23 iulie 2017 pe Cluj Arena. Biletele vor fi puse în vânzare online, pe eventim.ro, din 21 octombrie 2016, fiind disponibile ulterior şi în magazinele partenere.

„Suntem foarte încântaţi că trupa a dorit să-şi întâlnească fanii din alte părţi ale ţării şi ne face mare plăcere să revenim la Cluj-Napoca, mai ales că am avut o colaborare minunată cu echipa de la Cluj Arena în 2012”, a declarat Laura Coroianu, Director General Emagic.

După concertele din Europa în vara lui 2017, turneul Global Spirit va continua în America de Sud şi de Nord. Cel de-al 18-lea turneu al trupei marchează primele show-uri live ale trupei după succesul Delta Machine Tour, unul dintre cele mai mari şi mai bine vândute turnee din 2013, care i-a adus pe Depeche Mode în faţa a peste 2.5 milioane de fani în concerte cu casa închisă din Europa şi America de Nord. În cadrul turneului Global Spirit trupa îşi continuă parteneriatul cu Hublot, creatorul elveţian de ceasuri, pentru a susţine organizaţia nonprofit Charity:Water în misiunea de a asigura apa potabilă în ţări defavorizate.

Spirit este cel de-al 14-lea album de studio al trupei, ce continuă succesul înregistrat de Delta Machine, album care a ajuns pe poziţia a cincea în topurile din 26 de ţări şi pe prima poziţie în topurile din 12 ţări. Spirit este produs de către James Ford, membru fondator al trupei Simian Mobile Disco, care a colaborat recent cu artişti ca Florence and the Machine şi Arctic Monkeys. Spirit va fi lansat la începutul lui 2017 prin casa de discuri Columbia Records.

La conferina de presă din Milano, Dave Gahan a spus: “Suntem incredibil de mândri de sunetul şi energia noului album şi suntem încântaţi să-l împărtăşim fanilor din întreaga lume”.

Cu peste 100 de milioane de albume vândute şi concerte susţinute în faţa a mai mult de 30 de milioane de fani din întreaga lume, Depeche Mode refuză să se blazeze, fiind consideraţi de către critici “deschizători de drumuri” şi “din ce în ce mai semnificativi cu trecerea timpului”. O dată cu albumul Spirit şi turneul Global Spirit, Depeche Mode continuă să inoveze, bucurându-se de susţinere din partea fanilor şi a criticior deopotrivă.

Turneul european Global Spirit – vara, 2017

Mai 29 Lille, France Stade Pierre-Mauroy
Mai 31 Copenhagen, Denmark Telia Parken
Iunie 3 London, United Kingdom London Stadium
Iunie 5 Cologne, Germany RheinEnergieStadion
Iunie 9 Munich, Germany Olympiastadion
Iunie 11 Hannover, Germany HDI Arena
Iunie 18 Zurich, Switzerland Letzigrund Stadion
Iunie 20 Frankfurt, Germany Commerzbank-Arena
Iunie 22 Berlin, Germany Olympiastadion
Iunie 25 Rome, Italy Stadio Olimpico
Iunie 27 Milan, Italy Stadio San Siro
Iunie 29 Bologna, Italy Stadio Rentao Dall’Ara
Iulie 1 Paris, France Stade de France
Iulie 4 Gelsenkirchen, Germany Veltins-Arena
Iulie 6 Bilbao, Spain BBK Live Festival
Iulie 8 Lisbon, Portugal NOS Alive Festival
Iulie 13 St. Petersburg, Russia SKK
Iulie 15 Moscow, Russia Otkritie Arena
Iulie 17 Minsk, Belarus Minsk-Arena
Iulie 19 Kiev, Ukraine Olimpiyskiy National Sports Complex
Iulie 21 Warsaw, Poland PGE Narodowy
Iulie 23 Cluj-Napoca, Romania Cluj Arena
Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here