Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România

Regina contemporană a muzicii fado – Dulce Pontes a răspuns invitaţiei lansate de Project Events, turneul său urmând să treacă şi prin România!

Afis Dulce PontesArtista va concerta în această toamnă la Bucureşti! Cunoscuta cântăreaţă îi va încânta pe fani cu vibrantele acorduri portugheze ale pieselor “Caminhos”, “Cancao Do Mar”, “Fado Portugues”. Concertul va avea loc pe data de 27 Octombrie 2015, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00!

Solista portugheză Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia, în 1969. Artista a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cântând pop, rock, jazz, muzică clasică şi tradiţională. În 1991, a câştigat Festivalul Naţional de Cântec al Portugaliei şi în acelaşi an a reprezentat Portugalia la Eurovision. Fiind o naţionalistă, a promovat din prima clipă a afirmării muzica fado, considerată în acel moment “decedată”. A fost repede clasificată ca şi succesoarea de drept a extraordinarei cântăreţe Amalia Rodrigues, sufletul fado-ului, Dulce declarându-se de nenumărate ori o mare admiratoare a muzicii acesteia.

Primul său album, “Lusitana”, a fost lansat în 1993, iar în anul următor a ajuns pe piaţă albumul “LA grimas”, material ce a consfinţit consacrarea solistei la nivel mondial. Cu acest al doilea album, Dulce Pontes a devenit un star mondial. Concertele ei din Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia şi Brazilia au dovedit lumii că muzica portugheză trebuie aşezată la loc de cinste în topurile mondiale. Albumul Lagrimas a fost unul dintre cele mai bine vândute din toate timpurile în Portugalia, iar melodia “A Cancao do Mar” a ajuns şi la Hollywood, pe coloana sonoră a filmului “Primal Fear”, film ce îl are în distribuţie pe Richard Gere, şi nu oricum, ci introdusă de producătorul Gregory Hoblit de patru ori pe coloana sonoră. Melodia: “Cancao do Mar” (Cântecul mării) este o melodie lansată iniţial de AmA¡lia Rodrigues în 1955, apoi preluată şi de alţi artişti din întreaga lume: Valentina Felix, Sarah Brightman, Chenoa, Chayanne, Helene Segara, Milva, Mando, etc.

Dulce are un stil propriu de interpretare a fiecărei melodii, un stil unic şi de neuitat – stilul Dulce Pontes. Stilul ei aparte şi amplitudinea ei vocală îi permit să interpreteze cu succes rock fado sau chiar un cântec cu inflexiuni africane. Dulce este un artist complet de talie mondială, calitatiile ei fiind extrem de cameleonice, complete şi variate. Dulce a experimentat cântece într-o mare varietate de limbi, chiar şi în berberă. Artista a colaborat cu artişti de prestigiu, precum Jose Carreras, CesA¡ria evora şi Andrea Bocelli, dar şi cu celebrul compozitor italian Ennio Morricone.

Paulo Coelho, spune despre muzica ei că “… te face să simţi nevoia să o împărtăşeşti cu cei ce îi iubeşti, dar şi cu restul de univers tăcut şi intens ce ne înconjoară”. “Concertele sunt cele mai fericite şi intense momente din viaţa mea… Este senzaţia de a avea un dar divin… O raţiune pentru a trăi” spune Dulce Pontes despre darul de a cânta fado.

Pentru toţi fanii care doresc să o vadă şi asculte live pe regina muzicii fado, biletele au fost puse în vânzare pe 25 Iunie 2015 şi se pot achiziţiona din următoarele locaţii: Librăriile Librarium şi Eminescu, Sala Palatului, magazinele Flanco, Domo, Vodafone, Orange, Carrefour, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan – Staţia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte oraşe ale ţării se găseşte aici. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe: BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro, EVENTIM.ro, TICKETSTORE.ro, TICKETNET.ro sau SALAPALATULUI.ro!

Preţurile biletelor pentru spectacolul din 27 Octombrie 2015 sunt următoarele:
– 250 lei (categoria VIP)
– 200 lei (categoria 1)
– 150 lei (categoria 2)
– 100 lei (categoria 3)
– 50 lei (categoria 4)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here