Eminem, acuzat de plagiat de un grup care îi cere daune de 8 milioane de dolari

Rapperul american Eminem a fost dat în judecată şi ar putea plăti despăgubiri de 8 milioane de dolari după ce un grup rap din Chicago l-a acuzat că a folosit o parte din versurile unui cântec fără a-i cere permisiunea, informează nme.com.

EminemEminem este acuzat de grupul rap Hotstylz, din Chicago, că a folosit 25 de secunde din cântecul “Lookin’ Boy”, din 2007, în hitul său din 2013 “Rap God”, fără a cere permisiunea.

Cântecul “Rap God”, care este inclus pe albumul “The Marshal Mathers LP 2”, a intrat în cartea recordurilor Guinness ca piesa muzicală cu cele mai multe cuvinte – 1.560 rostite în cele 6 minute şi 4 secunde ale cântecului.

În luna noiembrie 2014, Raymond Jones, pe numele de scenă Raydio G, şi Krazee, un alt rapper al grupului Hotstylz, au vorbit despre asemănările dintre cântecul lor şi hitul lui Eminem într-un interviu acordat revistei americane XXL.

“(Eminem, n.r.) a folosit atât de mult din cântecul nostru, iar asta nu e deloc în regulă pentru noi. Chestia e că a folosit atât de mult şi că trebuia să ne contacteze direct. Putea să găsească un mod de a ne contacta, cumva. Am vorbit despre problema asta într-un cântec care se cheamă ‘Rap Fraud’, în care am spus ce simţim referitor la lucrul ăsta”, au spus membrii Hotstylz.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here