F. Charm și Like Chocolate sunt „Star salvator” pentru o casă de copii

A fost, la rândul lui, un salvator, iar acum are nevoie de ajutor mai mult ca niciodată. F.Charm și Like Chocolate sunt sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 16.00, „Star salvator” pentru un bărbat care și-a dedicat viața îngrijirii copiilor părăsiți de părinți.

like chocolate f charm star salvator

Liviu Guiaș, un bărbat de 54 de ani care a crescut o bună perioadă de timp la casa de copii, a vrut să schimbe în bine viața copiilor străzii. Din 1996 a început să asigure o masă caldă copiilor părăsiți din Gara de Nord. Cu mari eforturi a reușit să cumpere un teren și o casă bătrânească unde a amenajat o bucătărie. Acolo gătea zilnic pentru copiii străzilor.

O familie de pensionari din Marea Britanie a fost impresionată de efortul lui constant și l-a susținut financiar. Liviu a putut atunci să ridice două clădiri în care să adăpostească orfanii îngrijiți, până atunci, pe stradă.

În 2004, una dintre case a luat foc. Din fericire, niciun copil nu a pățit nimic, pentru că Liviu îi instruise și le explicase ce trebuie să facă în caz de incendiu. Când a văzut însă că munca lui s-a dus într-o clipă, s-a îmbolnăvit de inimă. Nu s-a lăsat însă învins și în doar 26 de zile a refăcut așezarea.

Acum, Casa Lidia adăpostește 18 copii, iar Liviu și soția lui locuiesc împreună cu ei și încearcă să le ofere o viață cât mai bună. Au însă nevoie de ajutorul telespectatorilor, pentru a le putea asigura celor mici un trai cât mai bun.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here