„James Bond: Spectre“, încasări record în România

„Spectre”, cel de-al 24-lea film din celebra franciză britanică „James Bond”, cu Daniel Craig în rolul principal, este deja un succes de box office pe piața românească. Pelicula, care a avut premiera în România în data de 6 noiembrie, a avut încasări totale de peste 5.000.000 lei.

james bond spectre incasari romania

La nivel internațional, „Spectre” s-a impus pe primul loc în topul încasărilor încă de la lansare, cu peste 70 de milioane de dolari în prima săptămână de box office în Statele Unite. Încasările totale în prima lună au ajuns, în SUA, la aproape 177 de milioane de dolari și trendul se păstrează ascendent.

Cu un buget estimat la peste 245 de milioane de dolari, ultimul film din seria „James Bond” a depășit orice record de clasament și în Mare Britanie, unde a avut, în prima lună, încasări de 129 de milioane de dolari. Cea mai spectaculoasă performanță de box office britanic este că „Spectre” s-a impus drept filmul cu cele mai mari încasări la IMAX, cu 10 milioane de dolari, depășind „Avatar”, care deținea până acum acest record.

În Franța, una dintre țările europene cu cea mai bună frecvență la cinema, producția britanică s-a impus, după trei zile de la premieră, încasând aproape 15 milioane de dolari, depășind anteriorul film al francizei care a avut vânzări de 10 milioane de dolari în primele trei zile de la lansare.

Dar cea mai surprinzătoare evoluție a peliculei este pe piața asiatică, în China, a doua cea mai mare piață de film din lume, unde „Spectre” a doborât record după record devenind filmul cu cele mai mari încasări în weekend-ul de lansare – 48 de milioane de dolari.

În plus, după primele trei zile în cinematografele din China producția britanică a generat vânzări de box office aproape cât a strâns precedentul film din franciză – „Skyfall” – în toată perioada cât a rulat pe piața asiatică (59 de milioane de dolari).

Estimările arată că „Spectre” ar trebui să ajungă la încasări totale de box office, la nivel global, de peste 900 de milioane de dolari. „Skyfall” de exemplu a închis sezonul în cinematografe cu 1,1 miliarde de dolari în total.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film România, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here