Facebook lansează o funcţie de recunoaştere muzicală asemănătoare aplicaţiei Shazam

Facebook a anunţat miercuri că va lansa în curând în Statele Unite o funcţie de identificare şi partajare mai rapidă a cântecelor, a programelor televizate şi a filmelor.

facebook shazam

Această funcţie opţională, care se inspiră copios din aplicaţia Shazam, va fi utilizabilă cu ocazia viitoarei actualizări a aplicaţiei Facebook pentru telefoanele inteligente şi tabletele Apple sau care operează folosind sistemul Android.

Opţiunea va fi disponibilă pe pagina de actualizare a statusului de pe această reţea de socializare, a explicat Aryeh Selekman, directorul acestei aplicaţii în cadrul Facebook.

“Dacă alegeţi să activaţi această funcţie, veţi avea posibilitatea de a utiliza microfonul telefonului vostru pentru a identifica piesa pe care o ascultaţi în acel moment sau emisiunea sau filmul pe care le urmăriţi”, a explicat un angajat al companiei americane.

Extrasul muzical sau televizat va fi atunci automat partajat via statusul utilizatorului, fără ca acesta să aibă nevoie să scrie titlurile acelor cântece sau programe.

În ceea ce priveşte muzica, un extras de 30 de secunde din acel cântec va fi automat partajat. Pentru filme şi seriale TV, în statusul utilizatorului vor apărea numărul sezonului şi cel al episodului urmărit, pentru a evita indiscreţiile despre scenariul filmului sau serialului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here