sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăȘTIRIFilip Cioc, ex "Românii au talent" a fost premiat la festivalul "Glasul...

Filip Cioc, ex „Românii au talent” a fost premiat la festivalul „Glasul Valahiei”

Filip Cioc si organizatorii
Filip Cioc si organizatorii

Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Glasul Valahiei”, ajuns la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat în perioada 4 – 6 iunie 2022, la Amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte din Târgoviște.

Tineri talentați din 13 județe ale României și-au dezvaluit talentele în cadrul festivalului-concurs, fiind în atenția juriului format din soprana de talie internațională Felicia Filip, regizorul de operă Cristian Mihăilescu, muzicieni precum Andreea Andrei, Florin Apostol, Ioan Man, Nicoleta Vasile, Cristina Dan, Daiana Berbec și Claudiu Dumitrache și a publicului, live și online. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Universitatea „Valahia”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Felicia filip si sotul si dragos popa
Felicia filip si sotul si dragos popa

Trofeul Secțiunii Muzică Ușoară a fost cîștigat de Filip Cioc (12 ani) din Galați, cunoscut de la „Românii au talent”, in 2021. Puștiul nevăzător i-a cucerit nu numai pe jurați ci și publicul și pe ceilalți concurenți. Vocea lui puternică i-a făcut pe mulți să cânte odată cu el piesele interpretate în concurs, Ceilalți cistigatori au fost la secțiune muzică populară – Arsenie Tsyple (Dâmbovița) și secțiune muzică instrumentală – Eric Sandu (pian, Argeș) care a luat și marele trofeu al Festivalului.

„Într-o perioadă dificilă și plină de încercări, ba de viruși, ba de războaie, consider că trebuie să ne bucurăm mai mult ca niciodată atunci când avem șansa să fim pe scenă. Ne dorim prin acest eveniment cultural să dăm aripi tuturor celor care au decis să dea „glas” acestei ediții. Să încântăm publicul printr-un spectacol plin de culoare, de voci bune, de instrumentiști pasionați și de asemenea, să celebrăm reîntoarcerea pe scenă”, a transmis Dragoș Popa, Președinte al Centrului Artist pentru Artă.

Felicia filip si dragos popa
Felicia filip si dragos popa

Un eveniment special organizat de doi tineri inimosi Andrei Coman și Dragoș Popa, muzicieni cu experiență despre care veti mai auzi, cu siguranță. „Am petrecut împreună în prag de vară, trei zile de poveste ce au adus publicului spectator și telespectator (online) momente artistice deosebite, voci speciale, tineri debutanți, dar și artiști ce au ridicat nivelul festivalului prin muncă și talent, impresionând juriul.

Am avut alături de noi personalități culturale marcante, oameni de renume internațional, dar și muzicieni care au oferit tinerilor artiști sfaturi prețioase pe care să le asimileze în viitoarea lor carieră artistică”, au scris organizatorii facebook.com/artistpentruarta

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.