sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăSPECIALSAGA Festival 2022 - cum a fost: locatie, organizare, artisti, public (FOTO...

SAGA Festival 2022 – cum a fost: locatie, organizare, artisti, public (FOTO & VIDEO)

In intervalul 3-5 iunie a avut loc, pe Arena Nationala din Bucuresti, mult asteptatul SAGA Festival 2022, un eveniment care a pus inca o piatra de temelie la ideea ca in Bucuresti putem organiza frumos evenimente de acest gen. Aceasta a fost a doua editie a festivalului care a debutat la noi in vara anului trecut cu loc de desfasurare la Romaero Baneasa. SAGA Festival 2021 a fost o reusita din multe puncte de vedere si a venit intr-un context deosebit, afectat de pandemia care ne-a privat aproape doi ani de concerte si evenimente de anvergura.

Evenimentele precum SAGA sunt despre muzică și despre a fi împreună, despre întâlnirea cu prietenii, emoții frumoase și împărtășirea acelorași valori. Distractia si buna dispozitie nu intra in conflict cu respectul pentru semeni si pentru tot ce ne inconjoara, iar fiecare dintre noi, fiecare festivalier impartaseste aceasta responsabilitate impreuna cu organizatorii.

Un spațiu sigur si un parteneriat cu Agenția Națională Antidrog

Planul de securitate a fost creat cu suportul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului de Ambulanță București Ilfov – SABIF și SMURD, care a constat în echipe de securitate pe tot perimetrul evenimentului, câini polițiști, echipaje de prim ajutor și echipe de voluntari, puncte de informare despre efectele consumului de substanțe interzise atât în cadrul unui festival, cât și în viața de zi cu zi.

Pentru a preîntâmpina intrarea cu obiecte interzise sau cu impact asupra securității persoanelor participante la festival, la cele patru porți de acces, au fost amplasate dispozitive de agenți, ajustate în funcție de volumul de persoane.

Le mulțumim tuturor participanților care au fost alături de noi în aceste 3 zile, am fost sincer copleșit de numărul lor mare. Acest lucru ne motivează și mai mult pentru a aduce o nouă ediție extraordinară în 2023. Siguranța festivalierilor primează pentru noi în fiecare eveniment pe care îl organizăm în România și la nivel mondial. Ne luăm întotdeauna măsuri pentru a preveni incidentele de orice fel. De fiecare dată când realizăm un astfel de proiect, ma gândesc în primul rând la fiul meu, la protecția și siguranța lui. Cred că orice părinte ar face așa. În momentul în care consider că am creat ceva sigur pentru copilul meu, în mod firesc simt același lucru și pentru fiecare alt participant la festival”, a spus Allan Hardenberg – CEO ALDA.

La final, in cele trei zile de festival de pe Arena Națională din București, jandarmii și polițiștii de la Crimă Organizată au constatat peste 100 de infracțiuni, majoritatea fiind pentru trafic și deținere de droguri. Zeci de persoane au avut nevoie de ingrijire medicala si un tânăr a murit după ce a consumat substanțe interzise.

Organizatorii au mai declarat: „SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.”

Cum a fost la SAGA Festival 2022

Cea de-a doua ediție a avut loc la Arena Națională din București, care a fost complet transformată weekend-ul acesta într-un spațiu al creativității și energiei, pe care peste 150.000 de oameni l-au explorat și i-au descoperit secretele, în cele trei zile de festival.

Pornind de la scena Source, energia SAGA a încărcat toate celelalte scene și împreună au umplut cu lumină și vibrație Arena Națională și parcul care o împrejmuiește, într-un concept unic în România. Participanții s-au distrat alături de prieteni și de artiștii lor preferați, au umplut întregul spațiu cu bună dispoziție și s-au bucurat de o experiență electrizantă.

Marshmello, Salvatore Ganacci, Tiesto, DJ Snake, Afrojack, Deadmau5, Timmy Trumpet, Fedde Le Grand, Black Coffee, Fisher, Meduza, Oxia, Hot Since 82, Sickick sunt doar câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenele SAGA și au încântat publicul cu show-uri speciale. Purle Disco Machine, Acraze, Camelphat, Da Tweekaz, Honey Dijon, Dom Dolla, John Summit și Riton au venit pentru prima dată în România în acest weekend, iar festivalierii i-au descoperit cu bucurie și au dansat până dimineața pe muzica lor, care i-a cucerit rapid.

“Iubesc România și publicul de aici. România e a doua mea casă”, a spus Salvatore Ganacci.

„Anul trecut, am fost încântat de întreaga experiență SAGA și abia așteptam să revin anul acesta în România, la București. Sper să lansez noul album până la finalul anului și să mai adaug câteva piese. Colaborez cu câțiva artiști latino importanți”, a spus Tiesto.

Timmy Trumpet i-a avut alături de el sâmbătă seară pe soția lui și pe părinții lui, care l-au văzut pentru prima dată live pe scenă. „Iubesc România. Practic, și eu sunt est-european, deoarece soția mea este din Ungaria, un fel de a doua casă pentru mine. Iubesc românii. Vă iubesc”, a spus celebrul DJ australian.

Oameni din 85 de țări au fost prezenți în weekend la SAGA și s-au distrat alături de artiștii lor preferați și de publicul din țara noastră. Împreună au făcut parte dintr-o mișcare unică, iar la final au spus împreună: #WeAreSaga

3 zile de festival surprinse in 157 de secunde:

Concluzionand, putem spune ca SAGA Festival 2022 nu a dezamagit, iar cei peste 150.000 de oameni prezenți la SAGA trei zile pot fi martori. Poate putin mai amortit ca la editia precedenta, dar cu acelasi vibe pozitiv, publicul a infruntat ploaia (duminica a fost cod rosu de furtuna in Bucuresti) si s-a bucurat de muzica.

Locatia – Arena Nationala, o alegere surprinzatoare pentru multi, a demonstrat ca poate face fata cu bine unui festival de amploare, cu mai multe scene, zona de „food court” aerisita si acces facil. Sunetul a fost impecabil pentru un stadion. Un factor inedit si un punct de atractie a fost roata panoramica amplasata direct pe gazon, in incinta stadionului. Speram sa vedem mai multe concerte si festivaluri la Arena Nationala din Bucuresti.

Line-up-ul a fost unul ofertant, chiar daca niciunul dintre invitati nu s-a remarcat cu ceva memorabil. Asteptam ca la editiile viitoare sa vedem mai multi artisti autohtoni.

Organizarea s-a ridicat la nivelul asteptarilor, de la gradul de securitate (politie, jandarmi etc) la voluntari si zona de food court care a fost aerisita si bine amplasata intr-o zona putin mai retrasa.

Pana la urma, parerile noastre sunt subiective si fiecare participant la festival are propriile impresii. Ceea ce conteaza mai mult este sa nu uitam sa ne bucuram cu fiecare ocazie, cu fiecare concert, festival sau orice ne face fericiti.

SAGA Festival 2023

Au fost anunțate zilele pentru SAGA 2023 – 23, 24, 25 iunie. Cei care își doresc să fie primii care află noutățile despre cea de-a treia ediție și să cumpere bilete la prețuri speciale și în număr limitat,  pot găsi toate detaliile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.