FOTO Annes şi-a amintit cum petrecea de Crăciun în urmă cu mulţi ani. Iată cum arăta când era mică!

E sensibilă şi plăcută! Anul acesta Annes va petrece primul Crăciun fără tatăl ei pe care l-a pierdut la începutul anului. O să-i fie greu, pentru că o năpădesc emoţiile pregătirilor de sărbători, însă amintirile pe care le are cu el sunt cele mai frumoase talismane.

Annes-brad-231215

„Când eram mică aşteptam nerăbdătoare sărbătorile de iarnă. De la venirea lui Moş Niculae până la Revelion era o bucurie continuă, pregătire, emoţie, asteptari… Împodobirea bradului împreună cu fraţii şi părinţii mei era o încantare, distracţie şi veselie. Crăciunul este unic atunci când eşti copil, dacă ai noroc să creşti într-o familie iubitoare, mare, cu fraţi şi surori, cu rude dragi. Prin ochii de copil totul este mai frumos, bucuria este intensă, totul este o poveste, un basm. Ne bucurăm de iarnă încă din noiembrie când începea să ningă, eram nedezlipită de săniuţă mai aveam puţin şi dormeam pe ea. Mă jucam afară cu prietenii până ne îngheţau nasurile. Ţin minte că, împreună cu sora mea mai mică, în aşteptarea lui Moş Crăciun încercam să dormim în schimburi ca să-l „prindem” pe Mosu’ când urma să ne aşeze cadourile sub brad.

Ca orice copil îmi doream tot felul de cadouri, păpuşi, creioane colorate, cărţi, patine, schiuri, chitară, mandolină pentru care luam atunci lecţii, dulciuri cât mai multe, etc.

Ne-am dat seama apoi, eu şi sora mea, că Mosu’ e prea înalt, cam slăbuţ şi fără fără burtică şi seamănă cu tata. Tata care se costuma în Moş Crăciun, cum putea el mai bine, ani la rând pentru noi până l-am desconspirat.

Anul acesta va fi primul Crăciun fără tata… Mă cuprinde un dor imens! Îl purtăm însă cu noi în suflet, noroc că ne-au rămas amintirile frumoase…”, povesteşte Annes.

Annes CopilDe sărbători, Annes are şi un deşert preferat, „Steluţa de Crăciun”, a cărui reţetă ne-o prezintă mai jos:

„Una din reţetele mele preferate pentru această perioadă a anului este tortul „Steluţa de Crăciun”. Este chiar simplu de făcut are aromă intensă de portocale şi este dulcele perfect pentru sărbătorile de iarnă”, a spus artista.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

-4 ouă
-120 g zahăr
-1 plic de zahăr vanilat
-2 linguriţe coajă de portocală
-120 g făină
-60 g unt
-100 g gem de portocale
-1 lingură lichior de portocale
-300 g glazură de ciocolată
-fulgi de ciocolată albă şi cu cacao pentru ornat,
-200 g zahăr fîn

Mod de preparare:

„Se unge tava cu margarină şi de presară cu făină, am pregătit apoi ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de portocală. Se bate spuma timp de 5 minute. Se cerne făina şi se adaugă, treptat, peste crema de ouă. Se tăie untul în bucăţele şi se incorporeza în cocă. Se toarnă coca în formă, se netezeşte şi se coace 40-45 de minute.
 
 După ce s-a copt, se lasă la răcit.
 
 Se taie steaua în două, pe orizontală şi se unge primul blat cu marmeladă şi lichior, încălzite în prealabil. Se aşează deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuie făcută glazura şi ornarea stealutei cu fulgi de ciocolată şi steluţe din zahăr (se amestecă zahărul cu 3 linguri apă şi se umplu forme de stele mici; se lasă la întărit şi apoi se scot şi se ornează cu ele tortul)”, spune cântăreaţa.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here