E sensibilă şi plăcută! Anul acesta Annes va petrece primul Crăciun fără tatăl ei pe care l-a pierdut la începutul anului. O să-i fie greu, pentru că o năpădesc emoţiile pregătirilor de sărbători, însă amintirile pe care le are cu el sunt cele mai frumoase talismane.
Ca orice copil îmi doream tot felul de cadouri, păpuşi, creioane colorate, cărţi, patine, schiuri, chitară, mandolină pentru care luam atunci lecţii, dulciuri cât mai multe, etc.
Ne-am dat seama apoi, eu şi sora mea, că Mosu’ e prea înalt, cam slăbuţ şi fără fără burtică şi seamănă cu tata. Tata care se costuma în Moş Crăciun, cum putea el mai bine, ani la rând pentru noi până l-am desconspirat.
Anul acesta va fi primul Crăciun fără tata… Mă cuprinde un dor imens! Îl purtăm însă cu noi în suflet, noroc că ne-au rămas amintirile frumoase…”, povesteşte Annes.
De sărbători, Annes are şi un deşert preferat, „Steluţa de Crăciun”, a cărui reţetă ne-o prezintă mai jos:
„Una din reţetele mele preferate pentru această perioadă a anului este tortul „Steluţa de Crăciun”. Este chiar simplu de făcut are aromă intensă de portocale şi este dulcele perfect pentru sărbătorile de iarnă”, a spus artista.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
-4 ouă
-120 g zahăr
-1 plic de zahăr vanilat
-2 linguriţe coajă de portocală
-120 g făină
-60 g unt
-100 g gem de portocale
-1 lingură lichior de portocale
-300 g glazură de ciocolată
-fulgi de ciocolată albă şi cu cacao pentru ornat,
-200 g zahăr fîn
Mod de preparare:
„Se unge tava cu margarină şi de presară cu făină, am pregătit apoi ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de portocală. Se bate spuma timp de 5 minute. Se cerne făina şi se adaugă, treptat, peste crema de ouă. Se tăie untul în bucăţele şi se incorporeza în cocă. Se toarnă coca în formă, se netezeşte şi se coace 40-45 de minute.
După ce s-a copt, se lasă la răcit.
Se taie steaua în două, pe orizontală şi se unge primul blat cu marmeladă şi lichior, încălzite în prealabil. Se aşează deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuie făcută glazura şi ornarea stealutei cu fulgi de ciocolată şi steluţe din zahăr (se amestecă zahărul cu 3 linguri apă şi se umplu forme de stele mici; se lasă la întărit şi apoi se scot şi se ornează cu ele tortul)”, spune cântăreaţa.