EXCLUSIV Feli Donose: „Mereu cânt din toată inima“

În ultimii ani, după ce a participat la „Vocea României“, Feli Donose a lansat melodii care au cucerit toate topurile din ţara noastră.

feli donose interviu exclusiv muzica sufletRecent, artista a lansat „Creioane colorate“, piesă ce se apropie de 10 milioane de vizualizări pe YouTube.

La sfârşit de an, Feli ne-a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre cariera ei, afirmând că ar vrea să colaboreze cu Tudor Chirilă şi Carla’s Dreams.

TrăieşteMuzica.Ro: Ne-ai oferit în această toamnă o cutie plină de „Creioane colorate“. Care este povestea din spatele piesei şi cum ai ales titlul?

Feli Donose: „Creioane colorate“ este un mesaj de recunoştinţă şi de mulţumire faţă de persoana căreia simţi să-i spui “Mulţumesc!”, “Te iubesc!” , indiferent că e vorba de iubit, iubită, prietena cea mai bună, animăluţ de companie etc.

De unde ţi-a venit inspiraţia când ai scris versurile?

Sincer, nu eram într-o perioadă roz a vieţii mele atunci… Era seară şi eram la studio, în bucătărie, la poveşti „de viaţă” cu Cabron, iar după vreo 2 ore de „bârfă”, it hit me!

M-am oprit şi mi-am zis în gând: „Uite cum stai să te plângi de x sau y lucru, când ai atâtea lucruri minunate de care să te bucuri, Feli! Eşti sănătoasă! Ai oameni în jur care te iubesc şi care contează mult mai mult decât orice alt om răutăcios. Acceptă că mereu se vor găsi unu sau altu’ care să zică de rău sau să facă rău, chiar dacă tu te cunoşti şi ştii, ştii cine eşti! Ai muzică în viaţă ta! Muzică eşti tu şi muzică e sufletul tău! Sufletul tău se deschide şi creează, pune versuri pe foaie, versuri pe care mai apoi le pui pe linii melodice şi le cânţi, fiindcă Dumnezeu te-a înzestrat cu acest har minunat, de care ai fost conştientă de mică! Bucură-te de tine! Bucură-te de soare, ieşi şi plimbă-te, compune pe o banca într-un parc, ascultă muzica preferată rezemată de un copac cu tălpile goale-n iarbă! Ai atâtea motive să fii fericită! De ce ai uitat să fii copil?“.

Apoi m-am dus în studio la Şerban Cazan, am scris „Creioane colorate”, am tras demo să avem ideea, şi după ce am ascultat ce am făcut, am închis ochii şi mi-am zis „Mulţumesc!”. Apoi am plâns de fericire că mi-am găsit multe răspunsuri şi multă motivaţie. Pentru că mi-am dat seama că lumea mea e desenată în creioane colorate.

Melodia are şi un videoclip alb-negru. De ce această antiteză între titlu şi imagine?

În viaţă, cred că este vorba de alegeri. Cum alegi tu să îţi „colorezi” viața, aşa o trăiești. Când iei orice carte de colorat, ea este alb negru. Aşa e şi în viaţă, tu alegi în ce culori o colorezi. Aşa a venit ideea clipului, idee realizată cu ajutorul regizorului Catrinel Danaiață, cu care am filmat şi clipul pentru primul meu single, „Cine te crezi”.

feli interviu exclusiv muzicaToate piesele pe care se aude sau s-a auzit vocea ta, chiar dacă au fost melodiile tale sau ale altor artişti, au ajuns în topuri. Care este secretul succesului tău?

Nu ştiu dacă e vorba de un secret. Sunt recunoscătoare pentru vocea pe care am primit o de la Mister God şi, dacă ar fi un secret, cred că ar fi acela că mereu cânt din toată inima mea.

Atunci când ai participat la „Vocea României” te gândeai că vei ajunge o voce importantă în industria muzicală din România?

Mereu am visat să fac muzică. Nu m-am gândit la celebritate niciodată, pentru că nu asta e ideea. Eu vreau să transmit mesaje oamenilor şi să îi ajut şi, implicit, să mă ajut pe mine. Dacă sunt o voce apreciată în România, îţi dai seama că nu pot decât să fiu recunoscătoare şi să mă bucur mult.

Care dintre piesele tale este cea mai apropiată de sufletul tău şi de ce?

În prezent, și asta nu pentru că e recentă, piesa mea preferată e „Creioane colorate”.

Ai colaborat, printre alţii, cu Smiley, B.U.G. Mafia şi Speak. Alături de ce alţi artişti ai vrea să mai cânţi?

Am mai colaborat și cu Guess Who, printre alți artiști dragi mie, și mentionez asta pentru că aș vrea să mai colaborez cu el. M-ar bucura o colaborare și cu Tudor Chirilă sau Carla’s Dreams.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here