FOTO Corina Bud va petrece Crăciunul la Satu Mare

Corina Bud va avea un Crăciun ca în cei mai frumoşi ani din viaţa ei. După ce a împodobit bradul şi acasă, în Bucureşti, artista va merge alături de familia ei la Satu Mare, acolo unde a copilărit şi unde sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase pentru ea.

Corina BudVa merge cu colindul alături de fiul ei, Robin, va împodobi bradul alături de familia ei şi îşi va ajuta mătuşile şi mama la pregătirea bucatelor tradiţionale de Crăciun. Cozonacul a cărui reţetă o are de la bunica ei a devenit de câţiva ani specialitatea ei şi bucuria mesenilor.

‘Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri sărbătorile de iarnă la Satu Mare şi în satul bunicilor, Valea Seacă. Aveam mari emoţii şi mă pregăteam cu multe săptămâni înainte pentru colindat. Repetam cu tata zilnic pe voci “O ce veste minunată” şi “Deschide uşa, creştine” şi abia aşteptam seara colindului. Ne strângeam toţi prietenii şi vecinii din sat şi împreună cu tata luam casele la rând să colindăm. Cea mai mare bucurie pentru noi era să emoţionăm gazdele până la lacrimi, să primim aplauze şi dacă eram norocoşi, nuci şi covrigi. Ajungeam acasă cu obrajii roşiori ca merele şi cu glasul îngheţat şi răguşit de la ger şi efort, dar cu bucuria că am colindat toţi vecinii şi i-am lăsat cu zâmbete pe chip şi cu mai puţini covrigi în cămară :)’, povesteşte Corina.

Artista va îmbrăca de Crăciun unul din costumele populare vechi de 100 de ani, lăsate moştenire de străbunica şi bunica ei, aşa cum făcea când era mică duminica şi în zilele de sărbătoare: ‘Toată lumea în jurul meu era aşa, astfel că mi se părea ceva firesc, era parte din tabloul locurilor şi al zilelor importante din an. Întotdeauna mi-a plăcut mult să port costum popular, simţeam o mândrie aparte. Deşi era foarte greu, pentru că el cântarea peste 10 kg şi se îmbrăca în cel puţin 20 de minute, pentru că are 4 straturi (combinezon, jupon, fustă de tergal, zadie), cu legături multe şi suprapuse, abia aşteptam zilele în care ieşeam pe poartă ca o mândră oseanca’, îşi aminteşte cu drag artista.

După Crăciun, Corina se va întoarce în Bucureşti unde va avea concerte: ‘Am avut un an foarte bun cu multe concerte şi cu trei hituri pe care le aud fredonate peste tot foarte des. Au fost “Of Corso”, “Autobronzant” şi acum “Nimeni altcineva”, pe care mă bucur din suflet să le aud cântate integral de public, în concertele mele. Îmi doresc ca următorul an să fie cel puţin la fel de bun ca acesta sau poate şi mai bun, pentru că aşa sunt eu, vreau întotdeauna să fac şi mai multe lucruri decât am făcut până acum.’

Corina şi-a făcut şi o mini-listă de dorinţe pentru noul an pe care-l va începe pe scenă, la concerte, alături de publicul ei: ‘În primul rând, îmi doresc sănătate pentru mine şi cei dragi, ştiu că sună a clişeu, însă este esenţială pentru orice facem sau ne dorim. Apoi, mi-aş dori să am un hit internaţional, iar muzica mea să ajungă şi peste hotare, mai ales în Japonia, pentru că ador cultura mangă. O altă dorinţă mare este să pot să-i fac fericiţi mulţi ani de aici înainte pe cei care îmi ascultă muzica’, îşi propune Corina.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here